Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler nautti haasteista: ”Kentän vaikeus tekee siitä hauskan, pelaaminen on taistelua”

Puttaaminen on turhan usein Scottie Schefflerin pelin akilleen kantapää. PGA Championshipissa putteri on toiminut varsin hyvin. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykköstilaa tavoitteleva Scheffler jäi edellisviikolla helpolla kentällä Teksasissa viidenneksi. Loistava pallonlyöjä tietää, että vaativat olosuhteet suosivat monipuolisesti taitavia pelaajia Oak Hill Country Clubilla.

Scottie Schefflerin nimi on jatkuvasti PGA Tourin kausilistoilla kärkipäässä kun mitataan lyömistä tiiltä viheriölle. PGA Championshipssa hän on kolmas edellään niukalla marginaalilla lauantain pelikaveri Corey Conners sekä Bryson DeChambeau.

Puttitilastossa koko kauden tilaston sijaluku (102.) on käsittämättömän alhainen huomioiden sen, että lokakuun jälkeen Scheffler on ollut vain kerran tuloslistalla 12:n sijan ulkopuolella. PGA Championshpissa sijoitus putteri kädessä on 20:s.

Kentän haastavuus on puhuttanut pelaajia, jotka ovat lähes yksimielisesti antaneet Oak Hillin kentän asetuksille ja tehdyille kehitystyölle isoa peukkua.

Vain yhdeksän miestä on alle parin. Normikaavan mukaan määrän ennakoidaan viikonloppuna vähenevän. Tulosiloittelua ei ole luvassa, sitäkin enemmän kovaa taistelua parien rakentamiseksi.

”Oak Hill on hauska erityisesti vaikeutensa vuoksi. Pelaaminen on melkoista taistelua.”

”Se on erittäin haastava. Tälläisella kentällä pelaaja on käytännössä yhden (onnistuneen) lyönnin päässä siitä, että peli olisi kohdillaan. Niistä saa palkinnon, ja mikäli onnistut käytännössä jokainen väylä on birdiereikä.”

”Monissa tapauksissa se vaatii kaksi perättäistä onnistumista, mutta on kuitenkin tehtävissä”, Scheffler muistutti perjantain mediatilaisuudessa.”

Kahden ensimmäisen kierroksen aikana Scottie Scheffler on ollut tasaisen vahva kaikilla neljälllä pelin osa-alueella, mutta ei yhdelläkään paras.

Oheiset arvot Strokes Gained -tilastosta ovat lyöntejä kierrosta kohden, jonka pelaaja on voittanut+ / hävinnyt- kisan keskivertopelaajaan verrattuna.

PGA Championshipin tilastojen kärkinimet

  • Avauksissa ykkönen on Bryson DeChambeau (+2.76) perässään launtain pelikaveri Brooks Koepka (+1.97)
  • Lähestymisissä kärkipaikkaa pitää todella suurella marginaalilla Viktor Hovland (+4.059) ennen Sepp Strakaa (+2.806)
  • Viheriöiden ympärillä kovinta tulosta tekee Justin Suh (+2.17), Justin Rose (+2.02) on lähes kantapäillä
  • Puttitilastossa kärkiparin muodostavat Min Woo Lee (+3.193) ja Taylor Pendrith (+3.172)

Strokes Gained -tilastot

Tulospalvelu

Etsi luettavaa