Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler maailmanlistan kärkeen: ”Lähipeli ja putti kantoivat voittoon”

Vaimo Meredith Scheffler, Scottie Scheffler ja caddie Ted Scott juhlivat toistamiseen Phoenix Openin voittoa sunnuntain häikäisevän esityksen jälkeen.Kuva: Getty Images

Scottie Scheffler puolusti menestyksekkäästi edellisvuoden ykköstilaansa Phoenix Openissa, ansaitsi 3,6 miljoonaa dollaria ja nousi toisen kerran urallaan maailmanlistan ykköseksi.

TPC Scottsdalen kentällä sunnuntaina yhdessä pelanneilla Scottie Schefflerilla ja Jon Rahmilla oli sama tavoite. Voittaa kilpailu ja nousta maailmanlistan kärkeen.
Kahden lyönnin etumatkan turvin päivään lähtenyt Scheffler karisti espanjalaisen kintereiltään jo kierroksen puolivälissä. Ryhmän kolmas pelaaja Nick Taylor oli kovempi luu.

Lopullinen ratkaisu tuli vasta kentän kuulusimmmalla stadion-väylällä, 16:lla. Koko kolmikko missasi avauksensa vasemmalle. Schefflerin nosto viheriölle jäi kauimmaksi reiästä. Hän oli kuitenkin ainoa joka teki parin.

Scheffer ja Taylor pelasivat tuloksen 65,-6, voittomarginaalia oli kaksi lyöntiä. Jon Rahm jäi kotimaisemissaan kahdeksannen kerran ilman ykköstilaa kolmanneksi Heikoinkin sijoitus on 16:s, eroa kärkeen ei kertaakaan ole ollut seitsemää lyöntiä enempää.

Maailmanlistan kärkipaikalta toiseksi pudonnut Rory McIlroy jäi lopullisella tuloslistalla sijalle 32:s 15 lyöntiä Schefflerille hävinneenä.

Taistelu ja vahva puttaaminen Schefflerin aseina

Scottie Scheffler osui hiekka-aavikolle rakennetulla kentällä väyllin viikonlopun aikana vain joka kolmannella yrityksellään (10/28)

”En ollut tiiauspaikoilla parhaimmimillani. Löin varsin villejäkin avauksia. Selvitin tiukkoja paikkoja edukseni lähestymisilllä ja upottamalla runsaasti putteja”, kisan aikana vain kaksi bogia tehnyt teksasilainen kiteyttti voittoresetin.

Kuluvalla kaudella Scheffler on PGA Tourilla listakärki sekä bogien osuuden vähyydessä (8,1 %) , sekä kolmen putin viheriöiden välttelyssä. Tällä hetkellä putki ilman kolmea puttia on yli kymmenen kierroksen mittainen, 185 reikää.

Ykköstila oli Schefflerile PGA Tourin uran viides. Edelliskaudella Phoenixista nappaamansa oli ensimmäinen, tämän jälkeen hän voitti nopeaan tahtiin Orlandossa, Teksasissa reikäpelimestaruuden, sekä Augusta Nationalissa The Mastersin.

Tulospalvelu

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa