Hyppää sisältöön

Scottie Scheffler ei ota paineita: ”Minä vain pelaan golfia, rakastan kilpailemista”

Caddie Ted Scott oletti uransa olevan jo ohi yhteistyön loputtua Bubba Watsonin kanssa. Schefflerin soitto on muuttanut molempien elämän. KUVA: GETTY IMAGES

Scottie Scheffler oli jo juniorina iso tähti, joka voitti U.S Junior Openin. PGA Tourilla hän kasvoi voittajaksi vasta saatuaan caddiekseen 15 vuotta Bubba Watsonin kanssa matkaa tehneen Ted Scottin.

Reikäpelin tuore mestari ja maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler on selvästi mutkaton ja iloinen nuori mies, joka haluaa pitää asiat kentällä ja kentän ulkopuolella yksinkertaisena.

Voiton jälkeisessä mediatilaisuudessa hän oli viiden päivän ja seitsemän kierroksen urakasta uupunut. Pitkiin yksinpuheluihin tai filosofointeihin hänellä ei riittänyt energiaa, eikä varsinaisesti aiheitakaan.

Siitäkin huolimatta, että elämä ja positio golfin huipulla on muuttunut päälaelleen hänen voitettuaan kolmannen kerran viiden kisan aikana ja noustuaan maailmanlistan ykkköseksi.

”En ole koskaan unelmissani asettanut listaykkösen asemaa tavoitteekseni. Minä vain pelaan golfia, rakastan kilpailemista. Olen onnellinen golfin ja tourelämän parissa, you know”, kuului Schefflerin julistus.

Scheffler antaa mailojensa puhua

Kilpailijan kykyjään ja tiukkoihin tilanteisiin tarvittavaa kovuutta hän näytti kisaviikon aikana näyttävillä tavoilla useaan otteeseen.

Dustin Johnsonin kirin välierässä Scheffler kylmäsi 16:lla kahdella loistavalla puulyönnillään ollessaan jo kovan paineen alla.

Finaalissa Kevin Kisner ei voittanut reikääkään.

12:lla Scheffler söpsöili pienen noston bunkkeriin, josta hän kuitenkin panikoitumatta upotti suoraan reikään ja sai tasurilla torjuntavoiton.

Vaikka Scheffler oli pelissä selvästi niskan päällä, tämän reiän menettäminen olisi voinut sytyttää Kisnerin liekkeihin.

Scheffler etenee kentällä näennäisen rennoin ottein. Kisa otti kuitenkin koville, eikä mediatilaisuutta tarvinnut hänen osaltaan turhaan pitkittää.

”Olen puristanut itsestäni kaiken mahdollisen kentälle”, Scheffler tiivisti tuntemuksensa kun sanojen ja lauseiden muodostaminen vastaukseksi alkoi tuottaa vaikeuksia.

Scottie Scheffler on uudessa asemassaan listaykkösenä loopin alla seuraavan kerran The Mastersissa.

Suoritustasosta kertoo paljon se, että PGA Tourille päästyään hän on pelannut kuusi kertaa majoreissa.

Heikoinkin sijoitus on 19, kolmessa viimeisessä hän on ollut kerran seitsemäs ja kahdesti kahdeksas.

Maailmanlistan tuoreelta ykköseltä odotetaan Augusta Nationalilla sijoitusta kärkipäähän, jopa voittoa.

Muussa tapauksessa valta-asema saattaa ensimmäisellä kerralla jäädä vain parin viikon mittaiseksi.

Caddie Ted Scott on Augustassa painonsa arvoinen kultaa. Hänellä on kokemusta kahdesta Mastersin voitosta Bubba Watsonin rinnalla.

Tulospalvelu

The Masters

Etsi luettavaa