Hyppää sisältöön

Scandinavian Mixed Tukholmassa – miehet ja naiset pelaavat samassa kilpailussa

Henrik Stenson on sitoutunut osallistumaan kilpailuun kolmena ensimmäisenä vuotena

Henrik Stensonin ja Annika Sörenstamin isännömässä kilpailussa tulevan kesäkuun puolivälissä 78 naista ja 78 miestä pelaavat Bro Hof Slottin kentällä samasta 1,5 miljoonan euron palkintopotista.

Ruotsalaiset ovat tunnetusti edelläkävijöitä golfissa sekä tasa-arvoasioissa. Siksi ei ole juurikaan yllättävää, että pääkiertueiden ensimmäinen miesten ja naisten yhteinen kisa pelataan länsinaapurissa.  Merkittävää on se, että  Scandinavian Mixed on sekä European Tourin kuin myös Ladies European Tourin osakilpailu.

Kisa käydään Bro Hof Slott Golf Clubin Stadium Coursella kesäkuun 11.-14. päivinä.

“European Tour on suunnannäyttäjä uusille peli- ja kilpailumuodoillle. Uskon, että malli jolla Scandinavian Mixed-kisassa pelaamme, voi olla tapa joka on sitä kokonaisuutta, jollaista kohden golfissa ollaan menossa”, Henrik Stenson hehkutti tiedotteessa.

”Naisten ja miesten tuominen samaan kisaan on jännittävää faneille Ruotsissa ja muualla maailmassa. Haluamme osoittaa, että golf on laji jota jokainen voi harrastaa”, Annika Sörenstam totesi.

Vastaavaa kisamuotoa kokeiltiin ensimmäisen kerran jo noin 10 vuotta sitten Mission Hillsin Hainanin golfkeskuksessa. Mukana oli melkoinen joukko maailmantähtiä, muun muuassa Sörenstam, Lorena Ochoa ja Colin Montgomerie.

Pelaajat saavat pisteet maailmanlistalle, sekä  molempien tourien pistelistoille.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Men and women will compete against one another for the same prize money and the same trophy in a groundbreaking new event! Link in bio for the full details on the newly announced Scandinavian Mixed ?.

Henkilön GOLF.com // GOLF Magazine (@golf_com) jakama julkaisu Loka 14, 2019 kello 7.21 PDT

Miesten puolella pisteitä tulee myös Ryder Cup-karsintaan. Etenkin naisten puolella suuri palkintopotti voi tuoda loppusuoralla suuria muutoksia maailmanlistan ja olympiakarsinnan järjestyksiin pelaajien välillä.

Ruotsissa on järjestetty miesten European Tourin kisoja 1970-luvun alkupuolelta vuosittain, muutaman vuoden jopa kaksi kautta kohden. Niiden palkintopotti on ollut viimeisten vuosien ajan sama 1,5 miljoonaa, joka nyt on jaossa.

Naisten LET-kisoja pidettiin etenkin 90-luvulla ja vuosituhannen vaihteen jälkeenkin vuosittain, mutta viimeisinä vuosina kisoja ei ole ollut.

Ruotsi on kuitenkin emännöinyt Solheim Cupia kahdesti.

Bro Hof Slott Golf Club on järjestänyt ET:n kisan useaan otteeseen 2000-luvulla.  MIkko Ilonen voitti kisan Bro Hofissa 2013.  Kentän omistajan iso visio oli saada Ryder Cup Tukholmaan, mutta tämä hanke  kaatui ruotsalaisten erimielisyyksiin kustannusten jaosta.

Etenkin suomalaisnaisille Scandinavian Mixed on suuri mahdollisuus päästä näyttämään kykyjään suuren yleisömassan edessä.

Lisätietoja Scandinavian Mixed-kisasta löydät European Tourin sivuilta tästä artikkelista.

Etsi luettavaa