Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisen unelmastartti hiipui sisääntulossa – Jin Young Ko LPGA:n kisan kärjessä

Sanna Nuutinen tarvitsee perjantaina parin alittavan tuloksen selvitäkseen jatkoon. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ja Sanna Nuutinen jakavat 87. sijaa. Maailmanlistan ykkösen Jin Young Kon lähin uhkaaja on Thaimassa voittanut Tanskan Nanne Koerst Madsen.

Sanna Nuutinen sai uransa ensimmäisessä USA:ssa pelattavassa LPGA:n kisassa hulppean startin. Hän oli aamulla pelaamansa kierroksen puolivälissä kärkipään vauhdissa tuloksessa -3.

Nuutinen teki ulosmenonsa aikana neljä birdietä ja yhden bogeyn, mutta kentän toinen puolisko oli raskaampi. Viiden perättäisen väylän aikana hän teki neljä bogia, eikä birdiejä sisääntulo enää tarjonnut, joten suomalainen päätyi tulokseen 73 (+1)

Avausten jälkeen (5/14) Nuutinen jatkon peliään peräti yhdeksän kertaa muualta kuin väylältä, viheriöosumia kertyi 13 ja putteja 32.

Iltapäivän ryhmissä kiertäneen Matilda Castrenin kokonaissaldo oli tuloksen (73), birdien (4), bogien (5), viheriöosumien ja puttien osalta sama kuin Nuutisen. Väyliin hän osui kahdeksan kertaa.

Edellisvuonna samassa kisassa Castren karsiutui tuloksin 76-75, joten torstain kierros tuotti henkilökohtaisen ennätyksen.

Mikäli olosuhteet pysyvät avauspäivän tapaisina, perjantain kierroksella suomalaisilta vaaditaan perjantaina kahden kolmen lyönnin parannusta, jotta pelit jatkuisivat viikonloppuna.

”Paras on vielä tulossa”

Maailmanlistan ykkösen paikan tiukasti haltuunsa ottanut Korean Jin Young Ko on hurjassa voittoputkessa.

Viidestä viimeisestä kilpailustaan hän on voittanut neljä.

Yksitoista edellistä kisaa ovat tuottaneet kuusi ykköstilaa. Sarja käynnistyi kesäkuun lopulla Volunteers of America -kilpailusta, jossa Castren ahdisti Teksasissa asuvaa korealaista viimeiselle reiälle asti sijoittuen toiseksi.

Carlsbadin kisassa Jin Young Ko (-7) osui suomalaisia huomattavasti paremmin väyliin (11), viheriöihin yhtä lukuunottamatta (17) ja käytti putteria 29 kertaa.

Takaa-ajajista nimekkäimpiä ovat Nanna Koerst Madsenin (-6) lisäksi Lydia Ko (-4), Leona Maguire (-3) ja Atthaya Thitikul (-3)

Tulospalvelu


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa