Sanna Nuutisen Supersunnuntai – hole-in-one par-nelosella ja kierrostulos 64,-8

Sanna Nuutinen teki sunnuntaina holarin par-nelosella.

Sanna Nuutinen oli päätöskieroksen sankaritar Tsekin avoimissa. Hän teki holarin lyhyellä par-nelosella ja nousi päivän parhaalla tuloksella 24 sijaa kuudenneksi.

Sanna Nuutisen hämmästyttävä menestysten sarja Tsekissä sai jatkoa sunnuntain Golf Club Berounin kentällä.
Hän on aiemmin voittanut Tsekissä LETAS-kiertueen kisan, sekä sijoittunut toiseksi ja kolmanneksi LET-n kisassa.
Nyt isoja otsikoita kirjoitetaan Nuutisen hole-in-onesta ja päivän parhaasta tuloksesta, joka nosti hänet kuudenneksi.

Kahdella ensimmäisellä kierroksella tuloksilla 70-71,-3 tuloslistan sijaluvulle 30:s jäänyt Keimola Golfin tähtipelaaja pisti kolmannella kierroksella ison vaihteen silmään.
Seitsemän ensimmäisen reiän aikana hän iski korttiin neljän parin lisäksi kaksi birkkua ja eaglen. Kahdeksannella vauhtia hiljensi bogey.

Suomalaisten ensimmäinen holari pääkiertueella par-nelosella

Yhdeksäs reikä menee suomalaisen kilpagolfin historiaan. Nuutisen avaus  227 metrisellä par-nelosella löysi tiensä  reikään.
Toimituksen tiedossa ei ole  aiempaa suomalaisen tekemää holaria par-nelosella pääkiertueilla.
Sisääntulossa ei tullut ”holariveroa. Seitsemän parin lisäksi Nuutinen onnistui tekemään kahdella par-viitosella birdiet ja sai yhteistuloksekseen 64,-8.

Vaikka holari tuli erittäin lyhyellä par-nelosella, sen arvoa nostaa se, että väylällä ei sunnuntaina tehty yhtään eaglea, eli kakkosta.
Vertailun vuoksi, päivinä jolloin par-kolmosella tulee hole-in-one, muiden kilpailiijoiden korteissa on yleisesti tukku vain lyönnin heikompia tuloksia, eli birdejä.

Tämä oli päivän paras lyönnin marginaalilla kisan lopulta voittaneen Thaimaan Atthaya Thitikulin (65-7) tulokseen.
Nuutinen hävisi Thitikulille neljä lyöntiä.

Kuudenneksi sijoittuminen nostaa Sanna Nuutisen LET:n perättäisten top 10-sijoitusten määrän jo seitsemään. Tämä määrä on aivan omaa luokkaansa suomalaisilla miehet mukaanlukien.

Nuutinen ansaitsi 5 900 €,  hänelle kolme lyöntiä hävinnyt Ursula Wikström  ( 3 350€) oli 17.
Tiia Koivisto (+3) oli sunnuntain kierrokselle selvinneistä viimeinen, palkintorahaa kertyi 600 €

LET:n seuraava kisa käynnistyy jo keskiviikkona Hollannissa.