Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisen peliseurana aateloitu golflegenda – eikä kyseessä ole sattuma

Euroopan Solheim Cup -joukkueen varakapteeni pääsee torstaina ja perjantaina mittaamaan joukkueeseen tyrkyllä olevan Sanna Nuutisen pelitaitoja.

Solheim Cup -paikkaa kärkkyvä Sanna Nuutinen on sijoitettu Scottish Openissa samaan ryhmään Euroopan joukkueen varakapteenin Laura Daviesin kanssa.

57 vuotta ja still going strong. Näin voisi kutsua Laura Daviesta, yhtä golfin mielenkiintoisimmista hahmoista.

Pitkällä urallaan hän on voittanut neljä major-turnausta, 45 LET:n ja 20 LPGA-kiertueen kisaa. Näillä saavutuksilla noustaan heittämällä golflegendojen joukkoon.

Huomenna Davies starttaa kauden toiseen LET:n kisaansa, 1,5 miljoonan dollarin Scottish Openiin. LPGA:llä hän on pelannut viisi kisaa, joten aivan täydellä höyryllä Dame Laura Jane Davies ei enää paina maailmalla.

Koska hän on selvittänyt cutin kisoissa vain kaksi kertaa, palkintorahoja hänelle on kertynyt tänä vuonna vain roposia. Usko omiin taitohin on kuitenkin edelleen tallella.

Kauden alla hän sanoi haastattelussa uskovansa edelleen mahdollisuuksiinsa voittaa LPGA:lla. 

Torstaina käynnistyvässä kisassa yksi Daviesin pelikavereista on Sanna Nuutinen. Tämä tuskin on sattumaa, sillä Laura Davies sattuu olemaan yksi Euroopan joukkueen varakapteeneista, ja Sannalla on toinen jalka Euroopan joukkueessa.

Samalla hänellä on kuitenkin myös molemmat jalat tukevasti maan pinnalla.

”Samala se, ketä siinä samassa ryhmässä on. Omaan peliin sitä keskitytään. Kiva päästä kuitenkin läheltä katsomaan, miten konkari painaa vielä tänäkin päivänä”, Nuutinen viestitti Skotlannista.

”En tiennyt, että hän on Solheim Cupin varakapteeni, ja jätetään tuo Solheim Cup -hypetys toimittajille. Itse en sitä ole hirveästi miettinyt, sillä paljon on vielä golfia pelaamatta ennen valintoja”, hän jatkoi.

LET:n Solheim Cup -rankingin perusteella kaksi parasta pelaajaa pääsee mukaan joukkueeseen – ja Nuutinen on tällä hetkellä listalla toisena.

Pelaajilla on vielä tämä ja ensi viikolla pelattava Women’s Open aikaa kerätä ranking-pisteitä. 

Kapuloita suomalaisten rattaisiin voi laittaa esimerkiksi Tanskan Nanna Koerstz Madsen, joka on kerännyt viidessä kilpailussa 69,08, kun ahkerasti kilpailleen Nuutisen saldo 27 kilpailussa on 81,75 pistettä.

LET:n Solheim Cup -ranking:

  1. Emily Kristine Pedersen 126,38
  2. Sanna Nuutinen 81,75
  3. Alice Hewson 77,17
  4. Nanna Koerstz Madsen 69,08
  5. Olivia Cowan 63,38

Muut suomalaiset, jotka pääsivät mukaan LET:n suurkilpailuun ovat Ursula Wikström ja Tiia Koivisto. Kilpailu pelataan Dunbarnie Links -kentällä, joka sijaitsee Skotlannin itärannikolla, vajaat 20 kilometriä St Andrewsistä etelään. Matilda Castrén viettää väliviikkoa Suomessa harjoitellen ja valmistautuen ensi viikolla pelattavaan major-turnaukseen.

Lähtöajat

Etsi luettavaa