Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisen päätavoite kaudella 2021 on olympialaiset: ”Treenaan kuin hullu”

Sanna Nuutinen sijoittui vuonna 2020 Ladies European Tourin rankingissa viidenneksi.

Kahdeksan tuntia on Sanna Nuutisen normiannos laji ja fysiikkaharjoittelua päivittäin. Mailojen ja pallojen ominaisuuksien karsimiselle hänen peukalonsa osoittaa alaspäin.

Sanna Nuutinen on aidosti innoissaan ja onnellinen LET:n tekemästä yhteistyösopimuksesta saudi-arabialaisen jättiyhtiön kanssa

Lähi-Idän suurimman valtion öljyvaroilla rahoitetaan neljä miljoonan dollarin kisaa kaudella 2021 New Yorkissa, Lontoossa, Singaporessa sekä isäntämaa Saudi-Arabiassa.

”LET:n kilpailuohjelmasta meille on kerrottu sen verran, että se on kisojen ja rahojen osalta ennätyksellisen suuri”, Sanna Nuutinen iloitsee. 

Kalenterin julkaisua odotellaan tapahtuvaksi viimeistään helmikuun toisella puoliskolla.

Olympialaiset ajavat ohi Solheim Cupin

Sanna Nuutinen pääsee pelaamaan LET:n kisaa myös kotimaassaan, kun kesäkuussa ennen juhannusta Aura Golfissa järjestetään Gant Ladies Finnish Open.

Ruotsissa rikotaan rajoja 10.6.-13.6 pelattavassa LET:n ja ET:n yhteiskisassa.

Samasta miljoonan euron yhteispotista pelaa 78  naista ja 78 miestä.

Mielenkiintoa, varmasti myös erilaisia näkemyksiäkin nousee pintaan, kun pelattavien matkojen pituuksista ja kentän muista virityksistä tehdään päätöksiä.

Olympiajoukkueeseen pääsevien suomalaisgolfarien nimet ovat selvillä kesäkuun lopulla karsinnan päätyttyä.

Tokion kisojen järjestämisen ylle on heitetty epäilyksen varjoja, joihin Nuutinen ei luonnollisestikaan halua ottaa kantaa.

”En pysty vaikuttamaan. Valmistaudun vaan ihan satasella tulevaan kauteen treenien osalta. Määrät ja sitoutunneisuus ovat ihan tapissa. Harjoittelen kuin hullu, olympialaisiin osallistuminen on ollut pikkutytöstä asti tavoitteeni. Se tuo lisävirtaa tekemiseen.”

Talvikaudella Sanna Nuutinen harjoittelee fysiikkaa perinteisesti Jesse Talikan ohjeistuksen mukaan.

Harjoitusseuraa hän saa Loft Gymin kuntosalilla Espoon Kerassa Talikan muilta valmennettavilta, jotka kuuluvat eturivin menestyjiin golfissa. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Sanna Nuutinen (@sannan_uutinen) jakama julkaisu

Alkavasta kaudesta on edellytykset tulla pelattavien kisojen osalta Nuutiselle kaikkien aikojen tasokkain.

Olympialaisten lisäksi hän on loistavan edelliskauden johdosta vahvasti tyrkyllä myös  Euroopan majoreihin, edelliskaudella pelaamaansa Women´s Openiin sekä Evian Championshipiin.

”Olen kysellyt sitä, riittävätkö jo edelliskauden saavutukseni  paikkaan Women´s Openiin, mutta vastausta ei ole vielä kuulunut.”

Mahdollisuuksien rajoissa, jopa erittäin hyvien sellaisten, on Nuutisen nouseminen LET: pistelistan kautta myös USA:n Ohiossa pelattavaan Solheim Cupiin.

Kaksi  Euroopan listan parasta pääsee varmuudella joukkueeseen. Nuutinen on eurooppalaisista neljäntenä. Jaettavien karsintapisteiden määrät kasvavat tapahtuman ja karsinnan päättymisen lähestyessä loppukesästä.

”En ole Solheim Cupiin ajatuksia juuri kääntänyt. Olympialaiset menevät tavoiteasetannassa selvästi korkeammalle. Mutta jos hyvin pelaan ja valintä osuu kohdalle, lähden luonnollisesti erittäin motivoituneena Eurooppaa edustamaan.”

Rory McIlroy kertoi oleellisen välineiden ominaisuuksien karsimisen tarpeesta

Naisammattilaisten asema on täysin avoinna ja  käsittelemättä, mikäli R&A:n ja USGA:n edellisviikolla välinevalmistajille lähettämä ehdotus ja kysely välineiden ominaisuuksien karsimisesta etenee valmistelun ja toteutuksen osalta.

Golfin isoksi haasteeksi esitetty lyöntipituuksien kasvaminen ei ole vielä noussut naisammattilaisten osalta ongelmaksi.

Mutta miten Sanna  Nuutinen näkee tilanteen? 

Pitäiskö myös naisammattilaisten kiertueilla  miesten tavoin mahdollisen sääntömuutoksen tapahtuessa pelata välineillä ( mailat+pallot) joiden lento-ominaisuudet olisivat rajoitetumpia kuin harrastelijoilla, valtaosalla lajia pelaavista?

”En näe tällä hetkellä naisten osalta tuohon mitään syytä. Enkä kyllä miehilläkään. Komppaan tässä asiassa ihan täysillä Rory McIlroyn lausuntoa, jossa hän muistutti, että 99, 9 prosenttia lajia pelaavista ei lyö liian pitkälle”. Sanna Nuutinen lainaa idoliaan, jonka draivisvingiä hän ihailee ja hakee siitä vaikutteita.

”Onhan se hieno kokonaisuus”, Nuutinen suitsuttaa McIlroyn draivia.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Sanna Nuutinen (@sannan_uutinen) jakama julkaisu

Etsi luettavaa