Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisen kausi käynnistyy Keniassa – LPGA:n debyytti huhtikuussa Havaijilla

Sanna Nuutinen oli Women´s Openin debyytissään kuin kala vedessä ja ennen viimeistä kierrosta neljäntenä. KUVA: GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen mielii alkavalla kaudella voittoa joko LET:lta tai LPGA:lta, jonne hän menestyksekkään kautensa päätteeksi sai kortin karsintojen kautta.

LET:n kausi käynnistyy alkavalla viikolla Keniassa, maisemiltaan ja puitteiltaan upeassa Vipingo Ridge Resortissa.

Kenya Openiin osallistuu suomalaispelaajista Tiia Koiviston, Elina Nummenpään, Emilia Tukiaisen ja Emily Pienttilän lisäksi Sanna Nuutinen, joka kauden jälkeen piti lyhyen loman kotimaassa.

Nuutinen pelasi kaksi ensimmäistä kierrostaan Gant Ladies Openissa Matilda Castrenin kanssa. KUVA:LET, Mark Runnacles

Harjoittelu käynnistyi tammikuun alussa Season Golfin uudessa hallissa.

Nurmelle Nuutinen pääsi harjoitusleirillä Portugalissa ennen Keniaan siirtymistään.

Avauskilpailun jälkeen on edessä paluu Suomeen, ja valmistautuminen maaliskuun toisella puoliskolla pelattavaan Saudi-Arabian kisaan.

“Saattaa olla, että valmentaja David Da Silvan kanssa pidämme leiriäkin ulkomailla”, Nuutinen ennakoi talven ohjelmaansa.

Havaijin kisa käynnistää neljän kilpailun putken LPGA:lla

LET:n ohjelmassa on Saudi-Arabian jälkeen kaksi kilpailua, joihin Nuutinen aikataulullisesti voisi osallistua ennen debyyttiään LPGA:lla.

USA:ssa pelattavien LPGA:n kisojen osalta Nuutinen debytoi 13.–16. huhtikuuta Oahun saarella, Havaijilla järjestettävässä Lotte Championshipissa.

“Suunnitelma on, että pelaan LPGA:lla matkaa kohden kaksi tai useampia kisoja peräkkäin, ja palaan Suomeen harjoittelemaan, tilanteen mukaan kilpailemaankin LET:n kisoihin”.

Havaijilta Nuutinen suuntaa kahteen kisaan Kaliforniaan. Samaan matkaan yhdistyy vielä New Jerseyssa toukokuun puolivälissä pidettävä palkintosummaltaan (3 miljoonaa dollaria) ja arvostukseltaan merkittävä The Founders Cup.

Näihin kaikkiin hänellä on jo varma paikka.

“Tavoite LPGA:lla on sijoittua pistelistalla 70:n joukkoon, joka varmistaisi erittäin vahvan kortin seuraavalle vuodelle.”

LET:n ahkerimmaksi kilpailijaksi leimautuneelle Nuutiselle avautuu alkavalla kaudella aiempaa enemmän mahdollisuuksia valita kisojaan LPGA:n ja LET:n välillä.

“Kisaohjelman runko on suunniteltu. Se on tiivis, pitäen sisällään myös jaksoja, jolloin levätään ja harjoitellaan.” 

Euroopan kentillä Nuutista nähdään kesäkaudella ainakin heinäkuun toisella puoliskolla käynnistyvän neliviikkoisen jakson aikana.

Ohjemassa ovat LPGA:n ja LET:n yhteiskisat Skotlannissa ja Irlannissa, tavoitteen mukaisesti myös majorit, Evian Championship ja Women´s Open.

Edelliskaudella hän pääsi molempiin mukaan ja lähti Women´s Openin viimeiselle kierrokselle toiseksi viimeisessä parissa neljänneltä sijalta. 

“Niihin molempiin pääsee voittamalla kauden ensimmäisellä puoliskolla kilpailun. Voittaminen on tämänkin takia yksi päätavoitteistani.”

Vuosibudjetti kolminkertaistuu

Kahdella kiertueella harjoittelu ja kisaaminen asumis- ja matkakuluineen, sekä koko kauden Nuutisen kanssa reissaava caddie Daniel Da Silva muodostavat muiden golfiin liittyvien kulujen kanssa edelliseen vuoteen verrattuna kolminkertaisen summan.

Daniel Da Silva ja Sanna Nuutinen reissaavat ennätyksellisesti alkavan kauden aikana. Ensimmäiset kisakohteet ovat Kenia, Saudi-Arabia ja Havaiji. Kuva: LET, Mark Runnacles

“Kulubudjetti on noin 150 000 €. Ratkaisevan tärkeää yhtälössä on, että kaikki pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Evli, Netum, Wilson ja Keimola Golf jatkavat rinnallani myös alkavalla kaudella”, Nuutinen kiittelee.

David Da Silvan lisäksi Nuutisen valmennukseen osallistuvat apuvalmentaja Niklas Dahlgren, fysiikkakoutsi Jesse Talikka ja kisamatkoilla harjoittelussa avustava Daniel Da Silva.

“Minulla on kehittymisen ja menestyksen kannalta korvaamattoman osaava ja motivoitunut, yhteen hiileen puhaltava tiimi takana.”

“Iso kiitos edellisten lisäksi kuuluu myös Mikko Korhosen The 59 Fund -järjestölle, jonka tuki on edesauttanut merkittävästi valmentautumistani”, Nuutinen haluaa painokkaasti muistuttaa.

Meditaatiota ja kirjoittamista golfin täyttämää elämää tasapainottamaan

Sanna Nuutinen teki kaksi uudenvuodenlupauksta, jotka eivät liity suoranaisesti golfiin.

“Päätin, että alan pitkästä aikaa kirjoittamaan. Alkuun vaan ihan itselleni. Olen kirjoittanut aiemmin paljonkin ja pitänyt siitä.”

“Nyt tapa herätetään henkiin. Jännää nähdä mitä sieltä tulee”, psykologiaa USA:ssa yliopistossa pääaineenaan lukenut Nuutinen kertoo.

Toinen lupaus ja päätös liittyy meditointiin.

“Haluan kokeilla meditointia yhtenä henkisen hyvinvoinnin apuvälineenä. Kevyesti ja ilman paineita lähden liikkeelle”, kahdeksannen kautensa ammattilaisena aloittava Nuutinen määrittelee.

Sanna Nuutinen on ammattilaisena voittanut ainoana suomalaisena kolme kertaa Let Access Seriesin kilpailun.

The 59 Fund perusteli Sanna Nuutisen järjestöltä vuodelle 2022 saama stipendiä ytimekkäästi: ”Noussut raketin lailla uudelle tasolle viimeisen vuoden aikana. Kortti LPGA:lle taskussa ja taivas rajana.”

Kauteen lähtiesssään Nuutisen sijoitus maailmanlistalla on 183:s. 

Tavoitteekseen hän on asettanut jo vuosia sitten 50 ensimmäisen joukkoon nousemisen.

Golfia kilpaurheiluna seuraavilla on alkavalla kaudella odotukset naisten menestymisten osalta korkealla.

Kahdella edellisellä kaudellaan Sanna Nuutinen on ollut LET:lla neljäs ja viides.

Ladies European Tour

MAINOS. LPGA-kiertue on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayllä. Tästä palveluun >>

Etsi luettavaa