Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisen hyökkäys 18:lla päättyi bogiin: ”En vaihtaisi pelisuunnitelmaa, seuraavalla kerralla onnistuu”

Sanna Nuutinen jäi viimeisen reiän bogeyn johdosta kahden lyönnin päähän uusinnasta

Sanna Nuutinen sijoittui kolmanneksi Jabra Ladies Openissa, jossa voittaja Pia Babnik sai paikan Evian Championshipiin.

Sanna Nuutisen (72-69-70,-2) tuloskunto jatkuu vahvana, vaikka uran ensimmäisen ykköstila LET:lla jäi myös Evian Resort Golf Clubilla lauantaina todella harmittavan lähelle.
Keimola Golfia edustava Nuutinen kipusi viimeisen yhdeksikön alkuun 11:lla jo lyönnin päähän takanaan pelanneesta kärkikolmikosta.

Yksikään näistä neljästä pelaajasta ei selvinnyt kuivin jaloin viimeisistä reiístä. Nuutinen sortui kahteen bogiin (12,14), ja lähti viimeisellä (18:s, par-5) hyökkäämään takaa-ajoasemassa.

”Tarkoitus oli tehdä birkku tai eagle ja poistua Ranskasta voittajana. Bogi siitä tuli, mutta en vaihtaisi vastaavassa tilanteessa pelisuunnitelmaa. Seuraavalla kerralla onnistuu”, viidennen perättäisen kerran LET:lla kymmenen joukkoon selvinnyt Nuutinen kertoi tunnelmistaan.

Birdie olisi lopulta vienyt hänet uusintaan, jossa Slovenian 17-vuotias Pia Babnik kukisti hallitsevan mestarin (2019), Annabel Dimmockin. 
Babnik ja Dimmock tekivät viimeisellä varsinaisella reiällä birdiet, joten viimeinen reikä totisesti ratkaisi.

LET:n kolmesta kisasta ensimmäisen Etelä-Afrikassa voitti konkarisarjaan lukeutuvat Lee-Anne Pace. 
Kahdessa seuraavassa nuoruus on ollut valttia. Ranskan amatööri Lucie Malchirand oli paras Italian avoimissa,  Ranskassa voiton nappasi 17-vuotias Babnik, joka oli kärjessä Etelä-Afrikassa vielä viimeisellä yhdeksiköllä sammahtaen lopulta viidenneksi.

Nyt hän sai uransa ensimmäisen ykköstilan LET:llä kirien puskan takaa ykköseksi. Slovenialainen oli vielä yhdeksän reikää ennen neljä lyöntiä kärkikolmikkoa jäljessä.  Hän pelasi pätkän tulokseen 33,(-3), neljä kärkinaista vastaavasti tulosten 37-40 väliin. 

Sanna Nuutisen harmittavaksi kohtaloksi tuli menettää kisan voitto kahdellava viimeisellä par-viitosella (15,18), jolla hän hävisi Babnikille ja Dimmockille kolme lyöntiä tehtyään molemmilla bogeyt.

Ursula Wikströmin (+6) ja  Krista Bakkerin (+6) sijoitus oli 29:s, ja Elina Nummenpään  (+7) 42:s

Tulospalvelu

Etsi luettavaa