Sanna Nuutisen ensimmäinen major-kilpailu Royal Troonilla: ”Tavoite on voittaa mahdollisimman monta maailmanhuippua”

Sanna Nuutinen Scottish Openin ja British Openin jälkeen putkeen myös Tsekin osakilpailun

Suomen ykköspelaajaksi noussut Nuutinen pelasi Scottish Openissa kaksi loistavaa kierrrosta jääden kuitenkin kauas kärjestä. British Openissa suomalaisten menestys on jäänyt Minea Blomqvist-Kakon historiallisten saavutusten jälkeen vaatimattomaksi.

Naisten Scottish Open pelattiin Reneissance -kentällä, jossa edellisvuoden miesten kisan tapaan erot kärjen ja keskiryhmän välillä jäivät varsin pieniksi. Stacy Lewis  (-5) voitti neljän pelaajan uusinnan, Sanna Nuutinen (+6) oli 48:s. Sijoitus ei vielä anna aihetta hurraa-huutoihin, mutta kisan toinen ja neljäs kierros olivat suomalaisittan ilahduttavia 74-69-78-69,+6.

Lewis (66-72) ja Nuutinen (69-69) pelasivat ne tasatahtiin, kahdella muulla eroa syntyi 11 lyöntiä.

”Sain kisaviikon aikana tatsi lins-golfiin. Kenttä oli pitkä ja sen pinnat vaikeita hallita. Oli todella hyvää treeniä ja totuttelua tulevaan viikkoon”, Nuutinen summasi ensimmäisen pelaamansa LET:n ja LPGA:n kilpailun.

Torstaina käynnistyy Royal Troonin maineikkaalla kentällä AIG Women´s Open, joka on kuluvalla kaudella Euroopan ainoa major Evian Championshipin peruuntumisen vuoksi.

Sanna Nuutiselle se on uran ensimmäinen major,  kisa jossa hän kohtaa käytännössä kaikki maailmanhuiput.

Nuutisella on matkassaan valmentaja Niklas Dahlgren, joka toimii myös hänen caddienään.

”Tämä on mainio kombinaatio. Ennen kisan käynnistymistä  harjoittelemme  painavan osuman kehittämistä, jota tarvitaan tuulisissa olosuhteissa.”

Suomalaisista kisassa on mukana myös Ursula Wikström, joka Nuutisen tavoin pääsi kisaan LET:n sijoituksensa vuoksi edelliskaudelta.

”Oletettavasti pelaamme Unskin kanssa harjoituskierroksiakin yhdessä.”

Terävin kärki on suomalaisilta vielä kaukana

AIG Women´s Open on koko 2000-luvun toiminut suomalaisille naispelaajille todellisena tason mittarina. Minea Blomqvist-Kakko hätkähdytti maailmaa 2004 sijoittumalla kahdeksanneksi ja tehtyään silloisen majorien ennätyksen 62. Blomqvist-Kakko oli 20:n joukossa myös vuonna 2008, jolloin hän oli kisan paras eurooppalainen.

Tuon jälkeen suomalaismenestys on jäänyt vaisuksi. Kierrosta kohden eroa kärkipäähän on kertynyt lähes poikkeuksetta 5+ lyöntiä, joka kertoo melkoisesta tasoerosta.

Edelleen pelaavista Ursula Wikström on ollut mukana 6-7 kertaa, paras sijoitus on 46:s. Noora Komulainen on osallistunut kolmasti, karsiutumisia kahden kierroksen jälkeen on yhtä monta.

Lähes varmaa on se, että Royal Troon erottelee jyvät akanoista kenttäpelin osalta helppoa Reneissancea huomattavasti kovemmalla kädellä.

Sanna Nuutinen ei luonnollisestikaan lähde nimekkäämpiä kilpasisariaan kumartelemaan.

”Tavoitteeni on voittaa mahdollisimman monta maailmantähteä”, hän määrittelee tavoitteensa.

Royal Troonillla ovat The Openin voittoa juhlineet muun muassa Arnold Palmer, Tom Watson, Justin Leonard sekä Henrik Stenson

GETTY IMAGES

Royal Troonilla on pelattu The Open yhdeksän kertaa, viimeksi 2016, jolloin Henrik Stenson ja Phil Mickelson kävivät ikimuistoisen kamppailun voitosta kaukana muiden edellä.

Perinteikäs herrakerho muutti 2016 sääntöjään ja se ottaa nykyään jäsenikseen myös naisia.

Torstaina käynnistyvässä  Women´s Openissa  on 144 osallistujaa, palkintopotissa yli neljä miljoonaa euroa.