Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisen birdiet kortilla New Yorkissa – suomalaiskolmikko 11:na joukkuekisassa

Tiiviiseen tahtiin kilpailleva Sanna Nuutinen tullee kuluvalla kaudella lukeutumaan eniten matkustavien naispelaajien joukkoon maailmassa

Sanna Nuutinen (-1) on parhaana suomalaisena 19. Aramco Team Seriesin henkilökohtaisessa sarjassa ennen kahta viimeistä kierrosta.

Glen Oaks Clubilla pelattava kisa on ensimmäinen USA:ssa, joka on LET:n järjestämä, eikä LPGA ole sen järjestelyissä mukana.  Pelaajia on 84, joista USA:ssa asuvia ja enimmäkseen LPGA:lla kiertäviä on saatu tähdittämään tapahtumia.

Saksan Sophia Popov on menestyksen osalta ollut pitkään varjojen mailla, mutta torstaina hän iski tauluun bogittomalla kierroksella ja seitsemällä birdiellä tuloksen 65,-7 johtaen peräti kolmella lyönnilllä kuutta seuraavaa pelaajaa.
Neljästä suomalaisesta Sanna Nuutinen (71,-1), Krista Bakker (72, par) ja Tiia Koivisto (75,+3) muodostavat joukkueen amatööripelaajan kanssa.

19:na avauspäivän jälkeen oleva Nuutinen teki päivän ainoan birdiensä vasta kentän viimeisellä, sisääntulossa hän kuittasi tätä ennen 13:n eaglellaan päivän kaksi bogia. Eroa toiseen sijaan on vain kolme lyöntiä.
Edellisessä Katalonian kisassa uransa parhaan sijoituksen (3.) LET:lla saavuttanut Bakker tehtaili kahdeksalle ensimmäiselle kolme birdietä, ollen kärjen tuntumassa.  Sisääntulon bogit nostivat tuloksen lukuun 72, joka oikeuttaa sijaan 28:s

Nelly Kordan valitsema Ursula Wikström hyytyi toisella puoliskolla

Valtameren takana vakituisesti pelaavista USA:n Nelly ja Jessica Korda sekä Lexi Thompson ovat nimekkäimmät. Maailmanlistan ykkönen Nelly Korda valitsi tiimiinsä Ursula Wikströmin, joka on  LET:n kokeneimpiin kuuluvalle suomalaiselle melkoinen huomionsoitus.Korda (69,-3) on kahdeksantena, Wikströmin (75,+3) terä tylsyi sisääntulossa,  jolla hän putosi keskijoukosta kolmen boginsa johdosta sijalle 53.

Joukkuekisassa Nuutinen, Bakker ja Koivisto ovat amatööripelaajansa kanssa sijalle 11:s kahdeksan lyöntiä kärjestä. Kultakin reiältä otetaan mukaan kaksi parasta tulosta.

Miljoonan dollarin kokonaispotista peräti 800 000 jaetaan joukkuekisan perusteella, vain 200 000 henkilökohtaisen sarjan listan mukaan.
”Tämä on puheenaihe, josta olen muiden pelaajien tavoin kertonut mielipiteeni Tourin johdolle. Toivotaan, että tämä tilanne muuttuu paremmaksi jo seuraavalle kaudelle”, kertoi Sanna Nuutinen GoGolfille antamassaan haastattelussa vahvana mielipiteenään.

Tulospalvelu henkilökohtainen sarja

Tulospalvelu joukkuekisa

Etsi luettavaa