Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisella vahva debyytti LPGA:lla: ”Tuntuma viheriöihin paranee päivittäin”

Sanna Nuutinen sai vahvan otteen avauksiinsa ja entistä paremman luoton viheriöihin. Viikonlopun kierroksille hän lähtee sijalta 46. KUVA: GETTY IMAGES

Sanna Nuutinen (73-70,-1) osui Aviara Golf Clubilla perjantaina kaikkiin väyliin, teki vain yhden bogeyn, ja selvitti vahvalla kenttäpelillä vaivatta cut-rajan ensimmäisessä USA:ssa pelaamassaan LPGA:n kisassa.

Kolmen lyönnin parannus kierrostulokseen nosti Sanna Nuutisen cut-rajan takaa sijalle 46:s Carlsbadissa, San Diegon kupeessa pelattavassa kilpailussa.

Lyöntiä heikommallakin tuloksella olisi tasaisessa kisassa päässyt viikonlopun peleihin.

Matilda Castren (73-73,+2) karsiutui kahden lyönnin marginaalilla

Kisan kärjessä on päivän parhaan tuloksen 67,-5 tehnyt Tanskan Nanna Koerstz Madsen (-11).

Avauspäivän jälkeen tuloksella 65,-7 johtanut Korean Jin Young Ko teki perjantaina kaksi bogia kierroksensa alkuvaiheilla.

Birdiet jäivät maailmanlistan ykkösellä kolmeen, samalla katkesi 16:n perättäisen kuutosella alkavan kierrostuloksen sarja tuloksella 71,-1.

Yhdeksättä sijaa jakaviiin pelaajiin (-5) Nuutisella (-1) on eroa vain neljä lyöntiä.

Nuutisen kierrostulos 70,-2 oli vain kolme lyöntiä heikompi kuin päivän paras. Se tuli vankan kenttäpelin pohjustamana.

Torstaina väyläosumia oli hälyttävän vähän, vain viisi 14:sta.

Perjantaina hän osui kaikkiin ja pääsi puttaamaan birdietä 13 kertaa onnnistuen kolmasti.

Putteria Nuutinen käytti 30 kertaa ja teki ainoan boginsa viheriöbunkkeriin jouduttuaaan.

”Löin tosi hyvin avauksiani. Tiiltä viheriölle hyvin selviäminen luo pohjan tuloksille myös viikonloppuna, perustekemiseni toimi mainiosti”, Nuutinen antoi tunnustusta itselleen.

”Cutin tekeminen tässä ensimmäisessä kisassa oli mielessä ja takaraivossa myös kierroksen aikana. Nyt se on hoidettu ja voin asettaa uudet tavoitteet. Viikonloppuna on tarkoitus laittaa tehokkaasti birdieputteja sisään.”

”Olen saanut viikon aikana päivä päivältä paremman otteen viheriöihin. Puttaaminen on puitteiden osalta erilaista kuin LET:lla, jossa nopeudet ja laatu vaihtelevat kenttien välillä melkoisesti.”

”LPGA:lla viheriöiden asetukset kilpailussa ovat paremmin linjassa toistensa kanssa, ovat kertoneet pelikaverit, joilla on kokemusta molemmilta kiertueilla. Se on rauhoittava tieto, sillä puttinopeuksien jatkuva säätäminen on raskasta”, Nuutinen muistuttaa.

Solheim Cup -pelaajia kirittäjiksi lauantaina

Kolmannelle kierrokselleen Nuutinen lähtee Suomen aikaa 19.01 USA:n Mina Harigaen ja Saksan Sophia Popovin kanssa.

Molemmat olivat mukana syksyn Solheim Cupissa. Alavireisesti lähes parin vuoden ajan pelannut Popov muistetaan erityisesti Women´s Openin yllätyksellisenä voittajana kaudelta 2020.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät JTBC Classicin päivittäin


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa