Sanna Nuutisella hurja kiri: ”Oli kiva lopettaa kilpailu eagleen”

Sanna Nuutinen lähtee perjantain kierrokselle aamun ensimmäisessä kolmikossa

Sanna Nuutinen (66,-6) aloitti ja lopetti kierroksensa näyttävästi Royal Greens Golf & Country Clubilla. Joukkuekisassa suomalaisista ovat kärkitaistossa Krista Bakker ja Elina Nummenpää.

Sanna Nuutinen näytti perjantaina, että hän ei helpolla luovu toisesta sijastaan LET:n pistelistalla. Joukkuekisan ohessa pelattavasssa henkilökohtaisessa sarjassa ennnen viimeistä päivää sijalla 24:s ollut Nuutinen (69-71,-4) teki neljään ensimmäiseen reikäänsä (10-12) kaksi birdietä, parin ja eaglen. Tahti hiipui, seuraavat 13 kulkivat parissa.

Nuutinen iski vielä eaglella viimeisellä viheriöllä ja sai tuloksekseen 66,-6). Se oli Nuutisen lopettaessa aamupäivän kierroksensa päivän paras ja sinkautti hänet hetkellisesti neljänneksi. Päivän edetessä sijoitus tulee jonkun verran putoamaan.

Nousu on Nuutiselle merkityksellistä, sillä erittän moni hänen kanssaan sijoja 2-5 pistelistalla tavottelevista osallistujista oli ennen finaalipäivää kaukana suomalaisen edellä.
Viiden joukkoon yltäminen on vedenjakaja, sillä se tuo paikan LPGA:n karsintafinaaliin.
”Oli kiva lopettaa reissu eagleen. Hyvää lyömistä ja keskivertoa puttaamista kaikkina päivinä. Keskiarvo (69,16) seitsemän kierroksen osalta tällä kentällä saa tyytyväiseksi.”

”Oman pelin kehityskohdat ovat hyvin tiedossa. Upeasti järjestetty kisa, hyvä maku jäi Saudi-Arabiasta”, Sanna Nuutinen summasi tuntemuksensa kahdesta perättäisestä kisasta.

Joukkuekisassa kärkeen on päivän aikana siirtynyt Emily Kristen Pedersenin kvartetti, jossa arvottuna ammattilaisjäsenenä on Krista Bakker.
Toisen päivän jälken johtanut Manon De Roeyn joukkue jossa Elina Nummenpää pelaa, on kuudentena. Heillä on kuitenkin huomattavasti paljon enemmmän reikiä pelattavanaan.