Hyppää sisältöön

Sanna Nuutisella huikea kolmas kierros Women’s Openissa – nousi voittotaisteluun majorissa

Sanna Nuutinen pelaa uransa kolmatta major-turnausta.

Sanna Nuutinen pelasi todella vahvan kolmannen kierroksen Carnoustiessa pelatussa Women’s Openissa ja on vain kahden lyönnin päässä kärjestä ennen päätöspäivää. Matilda Castrénilla ei ollut lauantaina paras päivänsä.

Sanna Nuutinen pelaa huomenna Women’s Openin voitosta. 30-vuotias suomalainen pelasi lauantaina kilpailun parhaan kierrostuloksensa ja nousi vain kahden lyönnin päähän kärjestä ja jaetulle neljännelle sijalle.

Nuutisen yhteistulos on -7 (70-71-68). Kisan kärjessä ovat Ruotsin Anna Nordqvist  ja Tanskan Nanna Koerszt Madsen tuloksella -9. Nordqvist pelasi tänään koko kilpailun toistaiseksi parhaan kierroksen: 65 lyöntiä eli seitsemän alle parin. Kolmantena on Yhdysvaltain Lizette Salas (-8)

Huomionarvoista Nuutisen kierroksessa on se, että hän ei tehnyt kierroksellaan yhtään bogia. Birdiet tulivat rei’ille 4, 6, 12 ja 18.

”Virheetöntä peliä. Lyön hyvin, puttaan hyvin ja minulla on hyvä tatsi griineihin ja vauhtiin. Tykkään kentästä ihan sikana ja tykkään griineistä, on ilo pelata täällä”, Nuutinen kertoi GoGolfille lauantaina illalla.

Erityisen hieno oli päätösreiän onnistuminen, kun Nuutinen löi vaikealla väylällä raffista pallon noin puoleentoista metriin ja puttasi kolmannen sisään.

Nuutisen caddiena kisassa on Daniel Silva, joka on hänen valmentajansa David Silvan poika ja Kim Koivun entinen caddie.

”Pelataan hyvin yhteen, tämä on meidän kolmas kisamme yhdessä. Olen ruvennut luottamaan Daniin joka päivä enemmän”, Nuutinen sanoi.

”Ei mitään, jatketaan samaa prosessia. Keskitytään hyviin starttilinjoihin ja oikea kierre oikeasaan starttilinjaan, niin sillä pääsee aika pitkälle”, Nuutinen totesi.

Huippusijoituksen – jopa voiton – lisäksi Nuutisella on panoksena sunnuntaina paikka Euroopean Solheim Cup -joukkueessa.

Nuutinen on ennen Women’s Openina menossa toisena LET:ltä joukkueeseen. Hänen pahimmat uhkaajansa ovat nyt Nanna Koerstz Madsen.

Myös Nordqvist voit kiilata voitollaan suomalaisen ohi kahden parhaan joukkueen kiertueen Solheim Cup -rankingissa ja joukkueen jäseneksi, ja myös Georgia Hallilla on vielä sanansa sanottavaan. Hän on lyönnin Nuutista perässä kahdeksantena.

Kaikki on kuitenkin Nuutisen omissa käsissä.

Vasta kolmas major

Ladies European Tourin rankingissa kolmantena oleva Nuutinen pelaa uransa kolmatta major-turnausta. Aiemmassa kahdessa hän ei selvittänyt cutia, mutta kolmannessa hän on lähellä suurta yllätystä, jollaisena voitaisiin pitää jo sijoittumista kymmenen parhaan joukkoon.

Kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus majorissa on Mikko Ilosen seitsemäs sija PGA Championshipissä vuonna 2014. Naisista Minea Blomqvist-Kakko ylsi parhaimmillaan majorissa kahdeksanneksi.

Suomen ykköspelaaja Matilda Castrén ei lauantaina onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla vastaamaan tulosjuhliin, vaan hänen tuloksekseen kirjattiin helpohkoissa olosuhteissa 72 lyöntiä. Castrén  jatkaa päätöspäivään yhteistuloksessa -3 (73-68-72). Tässä vaiheessa eroa kärkeen on kuusi lyöntiä, mutta illan mittaan tilanne voi muuttua jonkin verran.

Bogilla kierroksensa aloittanut Castrén oli kahdeksan reiän jälkeen yhteistuloksessa viisi alle parin, mutta perättäiset bogit rei’ille 9 ja 10 pudottivat suomalaista alaspäin tulosluettelossa. Loput kahdeksan reikää sujuivat yhden birdien ja bogin siivittämän pariin.

Castrénin sijoitus kolmen kierroksen jälkeen on 27:s.

Olosuhteet lauantaina ovat olleet otolliset tuloksentekoa varten, sillä tuulta ei juurikaan ollut. Ajoittaiset tihkusateet haittaisivat kuitenkin jonkin verran pelaamista.

Tulospalvelu

Women’s Openin päätöspäivän voi katsoa suorana Elisa Viihde Viaplay -kanavalta

Etsi luettavaa