Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen vs. Stephanie Kyriacou – kaksintaistelu Hollannin kisan voitosta

Sanna Nuutinen on kisan puolivälissä kuusi lyöntiä Maja Starkia jäljessä

Sanna Nuutinen (65) ja Australian 20-vuotias Stephanie Kyriacou (65) karkasivat kauas muiden edelle Rosendaelsche Golf Clubilla Arnhemissa.

Lauantaina nähdään toivottavasti tilanteiltaan yhtä vaihteleva ja kovatasoinen kamppailu LET:n kisan voitosta,  kuin mitä Sanna Nuutinen ja Stephanie Kyriacou tarjoilivat kolmannella kierroksella kahdestaan pelatessaan.

Kärkiparissa ensimmäiset neljä reikää pelattiin samoin tuloksin.
Tämän jälkeen käynistyi todellinen ilotulitus tilanteiden vaihdellessa 11 kertaa 14:n viimeisen reiän aikana.
Nuori australialainen nousi kolme eri kertaa kahden lyönnin johtoon.
Nuutinen tasoitti pelin yhtä monesti. Viimeksi 17:lla, jossa hän teki birdien, aussi bogeyn.

Viimeisen reiän parien jälkeen tuloksin 65-65 heidän yhteistuloksensa ovat -13.
Thaimaan Atthaya Thitikul (-9) on neljän lyönnin päässä, neljäntenä olevaan on matkaa seitsemän lyöntiä.

Sanna Nuutinen: ”Pelaan omaa peliäni”

LET:n kestomenestyjä oli erittän rauhallisen oloinen ääniviestissään kieroksen jälkeen.  
Sanna Nuutinen on tehnyt kolmen päivän aikana vain kaksi bogia, edellisen jälkeen hän on pelannut 34 reikää yhteensä 12 alle parin.

”Bogeyfree  kierros on aina hyvä saavutus, ei niitä niin montaa uralla ole. Lyöminen oli taas hyvää, laitoin hieman enemmän putteja sisään. En ajattele viimeistä kierrosta otteluna, lähden tekemään omaa peliäni”, hän suunnitteli

Ennakkosuokin asemaa on turhan asettaaa kummankaan päälle.
Nuutisella on seitsemän perättäisen top 10-sijoituksen putki päällä ja jatkumassa.
Kyriacou nousi otsikoihin kauden 2020 alussa ennen koronaa voittaessaan kotimaassaan LET:n kisan amatöörinä yhteistuloksella 22 alle parin.

Stefanie Kyriacou edustaa Kyproksella sijaitsevaa Aphrodite Hills Resortia

Stefanie Kyriacou edustaa Kyproksella sijaitsevaa Aphrodite Hills Resortia

LADIES EUROPEAN TOUR

Ammattilaiseksi siirryttyään top -10 sijoituksia on tullut viisi Kyriacoulle viisi.  Maailmanlistalla (153.) hän on yli 80 sijaa Nuutista korkeammalla.
Kyriacoun tasosta kertoo sekin, että koko uran lyöntikeskiarvo LET:lla on peräti 2,14 lyöntiä Nuutisen vastaavaaa parempi (70,68-72,82).

Lauantaina naiset pelaavat toki tarkoituksellisesti”omaa peliä”. Matsiksi se enemmän tai vähemmän hengeltään tiukoissa paikoissa kuitenkin menee.
Valitettavasti tätä herkkua ei ole tarjolla suorina kuvina.  Sanna Nuutinen on ollut käytännössä  kauden viidessä aiemmassa kisassaan enemmän tai vähemmän voittotaistossa mukana finaalikierroksella.
Hollannin kisa on asetelmiltaan kaikkein selvin. Kaikki esteet, Kyriacou  ja oma henkinen kantti ovat Nuutisen näköpiirissä. Vieraisiin pöytiin, eikä välttämättä tulostaulullekaan tarvitse kurkkia.

Neljästä jatkoon päässeesta suomalaisesta Elina Nummenpää (-4) on hienosti seitsemäntenä, Krista Bakker (+2) sijalla 32:s ja Tiia Koivisto (+4) 49:s. 

Edellisestä suomalaisvoitosta on aikaa lähes 13 vuotta. 2008 Talissa Minea Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström pelasivat unohtumattoman kaksintaistelun, jonka voitti Blomqvist-Kakko.

Nuutinen ja Kyriacou lähtevät viimeiselle kierrokselle kello 13.40 Suomen aikaa. Jollei uusintaan jouduta, valmista pitäisi tulla noin 17.40-18.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa