Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen tunteikkaana Tokiossa: ”Toivottavasti sain jonkun nuoren innostumaan golfista”

Sanna Nuutisella oli runsaasti tuuletuksen aiheita Tokion kisaviikon aikana

Sanna Nuutiselle 20:s sija olympialaisissa oli uran suurin saavutus arvokisoissa. Jo tulevana torstaina hän käynnistää pelit Scottish Openissa ja seuraavalla viikolla Women´s Openissa. Valinta Solheim Cupiin vaatii lisänäyttöjä näissä tapahtumissa.

Sanna Nuutinen (70-68-69-70,-7) sai juhlavan päätöksen olympiagolfilleen. Hän teki kahdelle viimeiselle reiälle birdiet, 18:lla lähestyminen osui lippuun.  

YLE:n haastatteluun tuli urakan päätyttyä väsynyt, mutta onnellinen pelaaja, joka oli osallistumisellaan olympialaisiin jo toteuttanut yhden suurimmista tavoitteistaan urheilijana.

”Olympialaiset olivat vielä  paljon suurempi tapahtuma merkitykseltään, kuin kuvittelin. Se tunne kun kantaa itsensä mahdollisimman hyvin ja edusta kotimaataan on ihan mahtava.”
Koen, että jos saan edes yhden ihmisen harrastamaan goflia esimerkkini kautta, minulla on ollut tehtävä, jonka olen täyttänyt”, Nuutinen tunteili.

Useassa aiemmassa haastattelussa hän on muistuttanut siitä, kuinka siistiä on pelata maailmantähtien kanssa ja parjätä samoissa kinkereissä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Sanna Nuutinen (@sannan_uutinen) jakama julkaisu

Tokiossa Nuutinen hävisi voittaja Nelly Kordalle vain kymmenen lyöntiä . Positiisivia asioita voidaan lisätä listaan melkoisesti:

  • Nuutinen sai kaikissa neljässä Strokes  Gained -tilaston listassa plussamerkinnän neljän päivän aherruksesta. 
  • Kahden viimeisen reniän birdiet nostivat hänet kisassa 20:ksi ja eurooppalaisista kuudenneksi. 
  • Hän onnistui pelaamaan Nelly Kordan jälkeen kisojen toiseksi kuumimman pätkän, 14 perättäistä reikää -9
  • Maailmanlistalla  tulee pientä nousua nykyisestä (223.)

Skotlannin kisat ratkaisevat mahdollisen paikan Solheim Cupiin

Sanna Nuutinen oli ennen viikonloppua LET:n Solheim Cupia koskevassa karsinnassa toisena. Kaksi ensimmäistäa saa suoran paikan joukkueeseen. Pisteitä siihen jaetaaan parhaillaan Espanjassa meneillään olevassa kisassa, mutta ei Tokiossa.
Kolmanneksi ja sitä alemmmaksi sijoittuneita  LET.lla menestyneitä USA:n koneeseen tuskin listalta valitaan villillä kortillla. Nuutinen on maailmanlistalla eurooppalaisista ennen olympialaisia 28.

Käytännössä ainoa mahdollisuus saada paikka joukkueeseen on pitää Scottish Openin ja Women´s Openin jälkeenkin sijoitus karsintalistalla kakkosena. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa