Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen suuntaa lokakuussa New Yorkiin -LET:n ahkerin kilpailija yhdeksäntenä Sveitsin avoimissa

Sanna Nuutisella on Sveitsi mukaanlukien vielä kahdeksan kilpailua kuluvan kauden ohjelmassaan

Sanna Nuutisella (-5) on ennen kahta viimeistä kierrosta kolme lyöntiä kärkeen Golfpark Holzhäusernin kentällä pelattavissa Sveitsin avoimissa.

Sanna Nuutinen kiertää tauotta LET:n kisoja. Meneillään oleva Sveitsin kilpailu on 15:s. Hän on pelannut kaikki muut paitsi olympialaisten kanssa päällekkäin osuneet Irlannin ja Espanjan Sotogranden kilpailut. 

 Golfpark Holzhäusernin kentällä tulostaso on kovaa ja kolmen kierroksen kisassa toinen päivä jakaa kärkipään pelaajia molempiin suuntiin. Nuutisen edellä on kahdeksan pelaajaa, Chloe Williams (-3) ja Marianne Skarpnord (-8) ovat kolmen lyönnin takana. LET:n pistelistalla ylivoimaisessa johdossa oleva Atthaya Thitikul (-4) on lyönnin Nuutisen takana, saman listan kakkonen, Stephanie Kyriacou (-3) kaksi.
Elina Nummenpää (+2) ja Karina Kukkonen (+3) ovat cut-rajan takana kisassa, joka palkintosummaltaan (200 000) lukeutuu tourin pienimpiin.

Kolmen kauden aikana 65 kilpailua

Sanna Nuutinen on omaksunut viimeisten kausien aikana tavan pelata erittäin paljon. Hänen vahva nousunsa kohden huippua käynnistyi kesällä 2019 huonon alkukauden jälkeen. Nuutinen pelasi LETAS-kiertueella tuon vuoden aikana 15 kisaa, LET:lla 14. Koronakaudella 2020 kisojen määrä (2+12) putosi puoleen. Nuutinen voitti toisen LETAS-kiertueen kisoistaan ja kipusi LET:n pistelistalla viidenneksi.

Kuluvalla kaudella hänellä on plakkarissaan Hollannin kakkossijan lisäksi hän on ollut kahdesti kolmas, neljäs, kuudes ja kahdeksas.

Kisoja on marraskuun loppuun ulottuvalla kaudella jäljellä vielä kahdeksan, näissä on palkintorahaakin jaossa varsin paljon, 4,1 miljoonaa euroa. 
Euroopan lisäksi kilpailuista kolme pelataan Lähi-idässä, yksi USA:ssa, New Yorkissa.
Saudi-Arabian kahdessa kilpailussa sekä New Yorkissa jaetaan joukkuekisat mukaanlukien kussakin 830 000 euroa, kauden päättävässä Espanjan kilpailussa 600 000

Sanna Nuutisen kilpailujen määräksi tullee kolmen kauden aikana 65, joka on lähes varmasti ylivoimaisesti eniten LET:n ja LETAS-kiertueen pelaajista.

Nykyinen kolmas sija LET:n pistelistalla on varsin vankka. Thitikul on omilla luvuillaan, toisena olevaan Kyriacouun ero on varsin pieni. Nuutisella on erinomaista paremmat mahdollisuudet parantaa viimevuotista viidettä sijaansa pistelistalla, joka on kaikkien aikojen paras suomalaisten saavuttamista.

Sveitsin kisa päättyy lauantaina. Sanna Nuutinen lähtee toiselle kierrokselleen perjantaina kello 9.00 Suomena aikaa yhdessaä Atthaya Thitikulin ja Meghan McLarenin kanssa.

Let:n pistelista

Etsi luettavaa