Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen: ”Pystyn tekemään pallolle mitä vaan”

Sanna Nuutinen sijoittui vuonna 2020 Ladies European Tourin rankingissa viidenneksi.

Nuutisella on kehitteillä lyöntejä, joiden siirtäminen harjoituksista kilpailuihin painetilanteisiin on seuraava kehitysvaihe

Sanna Nuutinen oli sunnuntai-iltana pari tuntia neljännen kierroksensa päättymisen jälkeen rentoutunut ja hyväntuulinen.

”Neljäs kisaviikko putkeen, nyt menen caddienä toimineen kaverini ja Unskin (Wikström) kanssa syömään. Kyllä se voimille ottaa henkisesti ja fyysisesti. Pari päivää lomaa Aurinkorannikolla ennen lentoa Suomeen tekee hyvää”, hän iloitsi.

Kautta voidaan menestyksen osalta luonnehtia loistavaksi. 12 kisaa pääkiertueella, joista neljä kertaa kymmenen joukkoon. Lisäksi hän voitti toisen pelaamistaan Let Access Seriesin kilpailusta ja oli toisessa kuudes.

Huomionarvoista on myös, että aivan kuten kaudella 2019, myös sunnuntaina päättyneellä kaudella kisat elokuulle asti ( viisi kisaa) sujuivat vaatimattomasti, elokuusta alkaen menestystä tuli sitäkin enemmän seitsemässä viimeisessä.

”Sain suurimman osan tavoitteista toteutettua. Pistelistalla viiden joukkoon kipuaminen onnistui, pääsin mukaan majoriin. Voittoa LET:lla ei vielä tullut, haastajakiertueen ykköstila lämmitti kuitenkin.”

Normikauden päättteeksi Nuutinen olisi päässyt pistelistan sijallaan suoraan LPGA Tourin karsintafinaaliin, joka oli yksi tavoitteista

”Niinpä niin. Se mahdollisuus meni koronan myötä. Karsintoja ei pelata, mutta USA:ssa pelaaminen on tulevina vuosina tietysti suunnitelmissa”

”Olen pelaajana taas huomattavasti paljon valmiimpi. Tunne harjoituksissa on sellainen, että pystyn tekemään pallolle mitää vaan. Mitä erilaisimpia lyöntejä. Se on palkitsevaa ja motivoi. Kaikkia niistä ei vielä ole otettu käyttöön kentällä painetilanteissa, mutta sitä kohden mennään”, Nuutinen määrittää.

Hänellä on matkoilla mukanaan Season Golf Academyn Trackman-lyöntitutka, joka antaa harjoitellessa ja kierroksiin valmistauduttaessa suoran palautteen lyöntien toimivuudesta.

”Peruslyönti on parin metrin fade, joka on vahva aseeni.”

Huippusalainen kisaohjelma lupailee aikaista kauden käynnistymistä

Ladies European Tour ei ole vielä julkaissut kauden 2021 ohjelmaansa. Pelaajille siitä on esitelty runko. Sanna Nuutisen äänessa on kuultavissa selvää innostusta aiheeseen siirryttäessä.

”Ohjelma on luokiteltu vielä huippusalaiseksi. En saa kertoa yksityiskohtia. Helmikuusta eteenpäin kilpaillaan, kevään, kesän ja syksyn osalta tilanne näyttää todella hyvältä”, hän muotoilee.

Kaudella 2019 ahkerana kilpailijana tunnettu Nuutinen pelasi 28 kilpailua LET:lla ja Let Access Seriesissa. Hän oli suomalaispelaajista ylivoimaisesti ahkerin kilpailija. Koronan aiheuttaman pitkän tauon johdosta kisamäärä jäi 2020 tästä tasan puoleen.

Sanna Nuutisen viides sija LET:n pistelistalla on suomalaisten kaikkien aikojen paras saavutus

Sanna Nuutisen viides sija LET:n pistelistalla on suomalaisten kaikkien aikojen paras saavutus

GETTY IMAGES

Kun kylmästi lasketaan molemmat Tourit yhteen, menestys oli päättyneellä kaudella huomattavasti parempaa.

2019 sijoituksia kymmenen joukkoon oli vajaa kolmasosa 9/28, yksi voitto haastajakiertueella.

Päättyneellä kaudella prosentti (42,8) oli huomattavasti parempi 6/14. Nuutinen voitti myös 2019 yhden haastajakiertueen kisan.

Aura Golfin kisaan caddie vielä valitsematta

LET:n kisa pelataan Ruissalon kentällä Turussa kesäkuussa 2021 kymmenen vuoden tauon jälkeen.

”Se on kyllä upeaa, tosi ihanaa. Nyt täytyy vaan pohtia, miten valitsen caddien tuohon kisaan monista hyvistä kandidaateista”, Sanna Nuutinen nostaa esiin yhden haasteista.

Hän oli mukana jo amatöörinä Talissa pidetyissä LET:n kisoissa.

”Silloin olin pelaajana täysi raakile,vaikka kokemusta tietysti tuli ja näkemystä miten parhaat pelaavat”,  29-vuotias Nuutinen viittaa kehitykseensä aikuisiällä.

Olympialaisten järjestämiselle 2012 Tokiossa hän nostaa vahvasti peukkuja. Karsinta pelaajien kesken jatkuu kesäkuun loppupuolelle, ja Nuutisen asema yhdessä Matilda Castrenin kanssa kisoihin pääsemiseksi on erittäin vahva, mutta ei vielä lukittu.

”Tokiosssa pelaaminen olisi varmasti elämäni suurimpia elämyksiä. Toivotaan parasta että kisat järjestetään.”

Maailmanlistan sijoitus Nuutisella oli vuoden 2020 käynnistyessä 298. Espanjan avointen menestyksen jälkeen hän nousee arviolta 20-25 sijaa nykyisestä (253.)  Matilda Castrenin (206.) kantapäille. 

Olympialaisisssa 2016 pelannut Ursula Wikström oli viimeksi julkaistulla listalla 330.

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa