Sanna Nuutinen nousi Suomen parhaaksi naispelaajaksi!

Sanna Nuutinen on pian Suomen ykkösgolfari naisissa

Sanna Nuutinen otti jo kolmannen top-10 sijoituksen syyskauden aikana naisten European Tourilla. Viimeisen päivän tulos oli koko uran paras naisten European Tourilla. Samalla hän ohittanee Ursula Wikströmin maailmanrankingissa.

Sanna Nuutinen jakoi kredittiä valmentajalleen Niklas Dahlgrenille, joka oli myös caddiena Costa del Sol Openissa. Nuutinen nousi viimeisellä kierroksella 13 sijaa jakamaan kymmenettä sijaa. Maailmanlistalla Sanna tullee ohittamaan ennen päivitystä 12 sijaa korkeammalla olevan Ursula Wikströmin.

Nuutinen nousi samalla Ladies European Tourin rankingissa komeasti sijalle 22. Viimeisen viiden kilpailun aikana LET:illä Nuutinen on tienannut lähes 41 000 euroa kun kauden ensimmäisen kahdeksan kilpailun aikana tienistejä oli alle 3500 euroa. LETAS -kiertueella peli oli toki ollut todella terävää jo kesän aikana.

Espanjassa homma kääntyi puttaamisen muodossa viimeisellä kierroksella. Harvoin esille tuleva asia, viheriöiden lukeminen muutti puttien suunnan.

”Olin tosi stedi tiiltä koko viikon. Putterin kanssa mulla oli on-off suhde koko viikon. Vikana päivänä se oli ”on” asetuksella onneksi. Muodokkaan griinit, joihin opin pääsemään päivä päivältä paremmin kiinni. Koutsi Dallu oli taas reissussa mukana ja hänen kanssa vedettiin eilen puttigriinillä pelin jälkeen hyvät griininluku treenit, kun puttaaminen kentällä jäi isosti hampaan koloon. Jotain tuli ilmeisesti opittua siinä sessiossa”, Nuutinen tiivisti.

Naisten European Tourin viimeinen kilpailu käynnistyy torstaina Keniassa. Nuutinen lähtee suomalaisista kovakuntoisimpana kilpailuun hakemaan lisää menestystä upeaan kauteen ennen talvilomaa.

Naisten maailmanlista ei ole vielä päivittynyt, mutta Nuutinen tulee nousemaan listalla entisestään. Ennen Espanjan kilpailua sijoitus listalla oli sijalla 321, mutta upean kisan myötä hän noussee lähelle sijaa 300. Ursula Wikström on parhaana suomalaisena ennen päivitystä sijalla 309. Piste-eroa Nuutisen ja Wikströmin välillä ennen kisaa oli vain 0,01 pistettä, joten kaiken logiikan mukaan kymmenes sija nostaa Nuutisen ohi Wikströmin.

Näin ollen valta vaihtuu suomalaisessa naisgolfissa ja Sanna Nuutisesta tulee virallisesti Suomen ykkösgolfari naisten puolella!