Sanna Nuutinen neljäs Ruotsissa: ”Bogiton päivä ja nousu lämmittävät”

Sanna Nuutinen teki vahvan nousun kahdella viimeisellä kierroksella Skafto Openissa

Sanna Nuutinen (71-66-62,-8) pelasi kaksi viimeistä kierrosta tasatahtiin kisan voittajan Pauline Roussin Bouchardin kanssa sijoittuen LET:n kisassa neljänneksi.

Toisen kisansa ammattilaisena ja ensimmäisen LET:lla pelannut Ranskan 21-vuotias  Pauline Roussin Bouchard (-11) voitti Skafto Openin yhden lyönnin erolla ennen emäntämaan Linn Grantia ja Argentiinan Magdalena Simmermarcheria.

Pauline Roussin Bouchard saa voiton myötä LET:n jäsenyyden ja pelioikeuden pariksi vuodeksi eteenpäin

Getty Images

Perjantain avauskierroksella aamupäivän vaikeassa kelissä takellellut Sanna Nuutinen (71-66-62,-8) hävisi Bouchardille kolme lyöntiä. Viimeisen päivän tulos 62,-7 on Nuutisen uran paras LET:lla. Kentän par oli kisassa 69, sen kokonaismitta vain 4814 metriä , yleisen käytännön mukaisesti oletettavasti tätäkin lyhyempi
Tämä oli Nuutiselle kauden seitsemäs sijoitus kymmenen joukkoon.  Kuudessa edellisesssä sijoitus oli jäänyt kärkikymmenikön ulkopuolelle, joka johtuu toki siitäkin, että kaksi kilpailuista oli majoreita, yksi olympialaiset (20.) ja yksi LPGA:n ja LET: yhteiskilpailu Skotlannissa.

”Olen oikein tyytyväinen viimeisen kierroksen bogittomuuteen ja hyvään nousuun kahdella viimeisellä kierroksella.”

Women´s Openin jälkeen Nuutinen piti yhden harjoituspäivän Nordcenterissa valmentajansa David Silvan kanssa. Samassa yhteydessä hän sai alleen itselleen uudella varsimallilla varustetun rautasetin.
”Varsi tuntui silloin niin hyvältä, että pistin uudensetin heti kisavarustukseeni. Täällä varsi toi vakautta tuulisella kelillä pelaamiseen”, Nuutinen kiitteli.

Tauko ei ole luvassa tulevallakaan viikolla, sillä Kristianstadissa pelataan Ruotsin kauden kolmas LET:n kisa. Nuutisen saldo  on mainio, ET:n ja LET:n yhteiskisassa hän oli naisista kolmas, nyt neljäs.
Torstaina Kristianstad Golf Clubilla käynnistyvässä  kisassa kierroksia on neljä, palkintopotissa peräti 400 000 euroa.

Tiia Koivisto nousi kolmantena päivänä Skafto Openissa hienosti 17:ksi. Muut suomalaiset karsiutuivat ennen sunnuntaita.