Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen matkalla kohden uutta suomalaisen naisgolfin ennätystä: ”Odotan jo innolla keskiviikkona käynnistyvää kisaa”

Neljän seuraavan päivän tulokset ratkaisevat sen

Nuutisella on erinomaista parempi mahdollisuus kahdessa viimeisessä kisassa parantaa edelliskaudella nimiinsä ottamaa ennätystä LET:n pistelistan sijoituksessa.

Sanna Nuutinen sijoittui kaudella 2020 LET:n pistelistalla ( Race to Costa del Sol)  viidenneksi siirtäen Minea Blomqvist-Kakon  (8.) aiemman ennätyksen historian kirjoihin.
Thaimaan Atthaya Thitikul varmisti sunnuntaina Saudi-Arabiassa pian päättyvän kauden ykköstilansa sijoittumalla toiseksi LPGA:n tähden Lydia Kon jälkeen, selvästi muita kärkikymmenikön pelaajia edellä.

Nuutinen on ennen keskiviikkona käynnistyvää Aramco Team Seriesin kisaa listalla niukasti toisena ennen Stephanie Kyriacoua. Sijoilla 4-7 oleviin pelaajiin on jo enemmän eroa, mutta aukottoman varmaa ei vielä ole kotimaisen ennätyksen syntyminen (sijat 2-4), tai edes viiden joukkoon, joka toisi myös tavoittelemansa paikan LPGA:n karsintafinaaliin. 

Royal Greens Golf & Country Clubin kenttä emännöi sekä päättynyttä Aramco Saudi Ladies Internationalia, kuin myös tulevaa joukkuekisaan (80 % palkintosummasta) painottuvaa tapahtumaa.

Sunnuntaina päättyneessä kisasssa Nuutinen oli yhdeksäs, 12 lyöntiä paremmalla tuloksella (-10) kuin edelliskaudella jolloin sijaluku oli 26.
”Löin palloa hyvin. Uskon, että reikä alkaa osumaan paremmin pallon tielle tulevassa kisassa, kun näihin on jo viikon totutellut. Pidän kentästä, layout on selkeä, draivia pääsee lyömään täydet 14 kertaa. Odotan jo innolla tulevaa kisaa”,  Nuutinen kertoi tunnelmistaan.

Maanantaina Saudi-Arabian kisoihin osallistuvilla pelaajilla on lepopäivä.
”Meidät on kutsuttu järjestäjien puolesta paikalliselle beach clubille. Tuntuu kivalta hypätä päiväksi pois golfkuplasta.” 

Keskiviikosta perjantaihin kestävään Aramco Team Seriesin kisaan suomalaisista pääsevät Nuutisen lisäksi Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Krista Bakker ja Elina Nummenpää.

LET, Race to Costa del Sol 

Etsi luettavaa