Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen kahdeksas – Ursula Wikströmille (69,-3) päivän paras tulos Kapkaupungissa

Lee Anne Pace voitti South African Openin jo neljännen kerran

Suuri Suomen ystävä Lee Anne Pace (+1) kesti parhaiten vaativan kentän ja vaihtelevien kelien tuomat paineet South African Openissa.

Sanna Nuutinen (+8) ahkeroi sunnuntaina muiden kärkipelaajien tavoin 1,5 kierrosta edellispäivän myrskyn ja sateen johdosta. 
Ensimmäiset 18 menivät loistavasti, Nuutinen oli ennen Westlake Golf Clubin viimeistä ysiä päiväänsä kaksi alle yhteistuloksessa +4.

Eroa oli hetken aikaa Lee Anne Paceen ja pelikaveri Pia Babnikiin vain kaksi lyöntiä. Viimeiset kahdeksan reikää ottivat Nuutisesta niskalenkin, neljä paria ja neljä bogia pudottivat hänet yhteistulokseen +8, sijaluvulle kahdeksas.

Paikka US Openiin, (top-4) jäi kolmen lyönnin päähän. 

Ursula Wikström sai päätöskierroksen onnistumisen myötä mainion startin kaudelleen

Ursula Wikström sai päätöskierroksen onnistumisen myötä mainion startin kaudelleen

Tristan Jones / LET

Ursula Wikström oli päivän tähti. Viiden birdien myötä hän sai tuloksekseen 69,-3. Se oli kymmenen lyöntiä parempi kuin myrskypäivänä lauantaina ja kierroksen ainoa 70:n lyönnin alitus. Sijaluvuksi tuli yhteistuloksella 13 yli parin 23.

Tiia Koivisto (+16) paransi joka päivä tulostaan, sijaluku 35. Elina Nummenpää (+22) oli lopullisella listalla 55.

Lee Anne Pacen kymmenes ykköstila LET:lla

Kilpailun voitosta kävivät kovaa kädenvääntöä kolmelle viimeiselle reiällä asti eri ryhmissä pelanneet Etelä-Afrikan 40-vuotias Lee Anne Pace, sekä tammikuussa 17 vuotta täytttänyt Slovenia Pia Babnik. 

Pace piti kutinsa ja tasonsa loppuun asti. Neljä kierroksen yhteistulos, 290 lyöntiä (+2) kertoo kisan luonteesta. Selviytymistaistelua, jossa Pacen kokemus nousi oikeuksiinsa.

Hän on pelannut ammattilaisena jo vuodesta 2005. USA:ssa opiskellut Pace koputteli LPGA Tourin ovelle, mutta menestystä ei ensimmäisellä kaudella tullut kortin uusimiseen asti.

LET:lla hän syttyi vuonna 2010 hurjaan vetoon voittaen viidesti. Keskimmäinen näistä tuli Finnair Mastersista.
Pace sai paljon huomiota mediassa Helsingin reissullaan jätettyään raitiovaunua kiireessä vaihtaessaan lompakkonsa penkille.

Hän oli varma siitä, että ei tule enää lompakkoaan ja luottokorttejaan näkemään. Yllätys oli tähdelle suuri, kun hän sai poliisilta soiton lompakon löytymisestä.

”Uskomatonta, Suomessa täytyy olla maailman rehellisimmät ihmiset,” Pace luonnehti ajatuksiaan kisan jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Megatähdeksi Pace ei ole vuoden 2010 suonenvedostaan huolimatta noussut, vaikka voittojen kokonaismäärä on kotikisan jälkeen jo kymmenen.

Bonuksena hänelle, sekä tuloslistan kolmelle seuraavalle tulee kutsu US Openiin.

Pia Babnikille jäi luu käteen

Pia Babnik johti Etelä-Afrikan avoimia kolmen kierroksen jälkeen

Pia Babnik johti Etelä-Afrikan avoimia kolmen kierroksen jälkeen

GETTY IMAGES

Pia Babnikista ennakoidaan melkoisen isoa tähteä ja lipunkantajaa Slovenian golfille. Hän on voittanut nuorena juniorina jo lukuisia arvokilpailuja amatöörien sarjoissa.
Voittosaldo ammattilaisena jäi vielä avaamatta, mutta kauden aikana tilanne LET:n kisoissa voi hyvinkin muuttua.

Babnikin osalta valitettavaa oli, että kolmen viimeisen reiän aikana (+5) varmalta näyttänyt paikka US Openiin karkasi käsistä kahden tuplan ja bogeyn pudotettua hänet kuudenneksi.

LET:n seuraava kisa käynnistyy Italiassa 1,5 viikon päästä.
Olympiakarsintaa pelataan vielä neljän kisan verran Italian lisäksi Ranskasssa, Ruotsissa ja Tsekissä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa