Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen kahdeksantena New Jerseyssa – Madelene Sagströmin peli vakuuttaa Founders Cupissa

Madelene Sagströmin toistaiseksi ainoa ykköstilta LPGA:lta on kaudelta 2020.KUVA:GETTY IMAGES

Minjee Lee (-17), Madelene Sagström (-16) ja Lexi Thompson (-14) taistelevat LPGA:n perustajien kunniaa nostattavassa kilpailussa voitosta. Sanna Nuutiselle (-8) sijoitus kärkikymmenikköön olisi erittäin merkityksellinen saavutus.

Sanna Nuutinen tehtaili kahdella ensimmäisellä kierroksella 11 birdietä ja eaglen. Lauanatain birdiemäärä oli kaksi. KUVA: GETTY IMAGES

Viidenneltä sijalta kolmanteen päivään Upper Montclair Country Clubin kentällä lähtenyt Sanna Nuutinen (67-68-73,-8) ei saanut lauantaina parasta tulosvirettään esiin.

Birdejä syntyi päivän aikana vain kaksi, kolmesta bogista viimeinen harmillisesti viimeisellä viheriöllä. Nuutinen putosi kuitenkin vain kolme sijaa jakaen ennen viimeistä päivää kahdeksatta sijaa kolmen muun pelaajan kanssa.

Nuutisella (7/14) oli hankaluuksia löytää avauksillaan väylät. Tästä huolimatta hän pääsi oikealla lyöntimäärällä viheriöille peräti 14 kertaa. Oletettavasti lähestymiset eivät olleet tulikuumia tai 33 kertaa käyttämänsä putteri kylmänä.

Kärkikolmikko Lee, Sagström ja Thompson on lähes tavoitttamattomissa.

Pistelistalla nouseminen tärkeä tavoite

Sunnuntaina New Jerseyssa pelataan paljosta muustakin kuin pelkästä voitosta. Kolmen miljoonan taalan palkintopotista riittää mojovia summia etenkin kärkikuusikossa oleville.

Nuutisella on neljännessä kisassaan mainio iskun paikka myös LPGA:n pistelistalla nousemiseksi. Kolmen aiemman kisan sijoitukset ( 42, 27, 67) oikeuttavat sijaan 109.

Kauden päättymiseen on vielä pitkä matka, mutta kipuaminen niiden 70:n pelaajan joukkoon, jotka saavat vahvan pelioikeuden vuodelle 2023 on Nuutiselle hyvin merkittävä rajapaalu

Nykyisellä kahdeksannella sijallaan hän nousisi sunnuntain jälken sijalle 69.

Nuutisen haasteena listasijoituksen osalta on alkukaudesta ollut se, että hänen kilpailujensa määrä keskimääräistä heikommalla pelioikeudella on jäänyt neljään.

Haaste kasvaa seuraavien viikkojen aikana, sillä ensimmäistä kautta LPGA:lla pelaava Nuutinen lentää Eurooppaan ja palaa takaisin USA:han vasta kesäkuun puolivälin jälkeen.

Viimeisellä tuloksella viikonlopun kierroksille selvinnyt Matilda Castren (73-70-71,-2) on ennen sunnuntain kierrosta sijalla 55.

Madelene Sagström haastaa Minjee Leen

Ruotsin 29-vuotias Madelene Sagström näyttää ottavan isoja askelia kohden naisgolfin terävintä kärkeä. Hän voitti tammikuussa 2020 ensimmäisen kerran LPGA:lla.

Women´s Openissa Sagström jäi 2021 vain lyönnin päähän voittaja Anna Nordqvistille hävinneenä.

Solheim Cupissa hän oli yksi viidestä eurooppalaisesta, jotka voittivat sunnuntain kaksinpelinsä.

Kuluvalla kaudella varmuus kärjen tuntumaan sijoittumisissa on entisestään kasvanut. Kolme viimeistä kisaa ovat tuottaneet sijat 13:s, kolmas ja yhdeksäs.

The Founders Cupissa ruotsalaisen kenttäpeli ja putti ovat olleet kunnossa ja meno vakuuttavan oloista. Hän teki torstain parhaan tuloksen 63,-9 ilman bogeja.

Kolmas kierros oli myös bogiton, lopputulos 67,- sekin päivän paras.

Sagströmin ulkoisessa olemuksessa, kävelyssä, maneereissa kentällä, jopa svingissä on paljon samaa kuin Annika Sörenstamilla.

Sagström pysyy omassa kuplassaan, tekeminen on määrätietoisen oloista.

Sunnuntaina hän saa parikseen Minjee Leen.

Australialainen on Strokes Gained -tilastojen mukaan LPGA:n paras tiiltä viheriölle.

Punnuksena ja jarruna hänen menestykselleen on kuluvalla kaudella ollut putti, jossa Lee häviää kisoissa keskimääärin 1,3 lyöntiä kierrosta kohden.

Omaa mahdollisuuttaan voitottoman putken katkaisemiselle New Jerseyssa hakee kärkikolmikon kolmas pelaaja Lexi Thompson.

11 kertaa LPGA:lla voittaneen Thompsonin edelinen ykköstila on kesäkuulta 2019.

Meneillään oleva kisa on 46:s, jossa hän pyrkii saavuttamaan ykköstilan lukuisten niukkojen tappioiden ja viimeisten reikien sulamisen vastapainoksi.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

LPGA:n huippugolfia parhaaseen katseluaikaan

S

Finaalikierros käynnistyy kärjenkin osalta jo varhain aamupäivällä.

Matilda Castren starttaa Suomen aikaa kello 14.55.

Sanna Nuutinen on mukana kilpailun neljänneksi viimeisessä kolmikossa yhdessä Nasa Hataokan ja Jenny Shinin kanssa.

Kolmikko lähtee kierrokselleen 16.12.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät Founders Cupin viimeisen päivän suorana klo 19.00-00.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa