Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen johtaa Saudi-Arabiassa – lopetti kierroksen kolmeen birdieen

Sanna Nuutinen onnistui toistaiseksi ainoana suomalaisena saamaan LPGA:n pelioikeueden ensimmäisellä yrityskerralla

Sanna Nuutinen (71-65,-8) siirtyi aamupäivän pelaajien saatua osuutensa valmiiksi Aramco Saudi Ladies Internationalin johtoon.

Viikonloppuna suomalaisille golfin ystäville riittää jännitettävää ainakin Saudi-Arabian Jeddahista.

Sanna Nuutinen hyödynsi hienosti aamun mainiot olosuhteet ja paransi tulostaan avauspäivältä kuudella lyönnillä (71-65,-8). 13:s sija vaihtui aamun aikana johtopaikkaan. Torstaina Nuutinen upotti birdeputeistaan vain kaksi ja teki yhden bogeyn.
Perjantaina heti auringonnousun jälkeen kentälle päässyt Nuutinen aloitti menestyskulkunsa kolmannelta reiältään (kentän 12.) 

Kolme birdietä putkeen, seitsemännellä hän teki vielä neljännen. Bogeja ei tullut korttiiin koko päivänä. Kahdeksan perättäisen parin jälkeen Nuutinen lopetti kierroksensa kolmen birdien ilotulitukseen, kierrostulokseksi tuli täten seitsemällä birdiellä 65,-7. Samaan ylsi torstaina epäonnistunut USA:n  Alison Lee (77-65,par).

Major-voittajat Nuutisen haastajina

Nuutisen kilpakumppaneista ennakkoon kovimpia viikonlopulle ovat Lydia Kon lisäksi etenkin Australian Minjee Lee (-3) ja Thaimaan Atthaya Thitikul

Lydia Ko on LPGA:n kautta aikojen nuorin voittaja, lisäksi ainoa joka on kahdesti amatöörinä yltänyt ykköseksi. Hän oli pitkään myös maailmanlistan ykkönen, on voittanut 16 kertaa LPGA:lla, näistä kaksi on majoreita.
Hämmästyttävää on sekin, että ikää on vain 24-vuotta. Ennen keväällä saavuttamaansa viimeistä ykköstilaa hänellä oli kuiva kolmen vuoden putki meneillään voitoista.

Lee on maailmanlistan viitonen ja major-voittaja heinäkuun lopun Evian Championshipista. Hänellä on kokemusta Lähi-Idässä voittamisesta edellisvuoden Dubain kilpailusta. Lee töhri meneillään olevan kisan mahdollisuuksiaan tekemällä kentän 18:lla triplabogin perjantaina.
 
Thitikul on voittanut LET:lla kahdesti ja osoittanut olevansa pelillisesti aivan liian kova pelaaja jatkamaan Euroopassa.  Maailmanlistalla hän on 27.

Neljä suomalaista menossa jatkoon

Kuudesta kotimaisesta pelaajasta ilahduttavasti neljä on menossa jatkoon.

Ursula Wikström (71,-1) on toista kierrostaan seitsemän reiän jälkeen yhden alle ja sijalla 14:s.
Tiia Koivisto (71-73,par) on varmistanut paikan kahdelle viimeiselle kierrokselle,  Noora Komulainen (73-73,+2) on  niukasti rajan oikealla puolella, mutta sijaluku on parantunut, eikä karsiutumisesta ole käytännön uhdkaan
Elina Nummenpää (75-74,+5) on kolme lyöntiä rajan takana. Krista Bakker (+5/23 reikää) tarvitsisi hyvän nousun loppuun kiilatakseen mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Kun iltapäivän pelaajat ovat toisen kierroksensa alkuvaiheilla, toisena on torstain jälkeen (67,-5) johtopaikkaa jakanut maailmanlistan seitsemäs, Lydia Ko (-7, 22 reikää.)

Kilpailua voi Suomessa seurata Golf.tv sivuston maksullisen lähetyksen kautta torstaista sunnuntaihin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa