Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen hyvissä asemissa – juniori-ikäinen tanskalaisamatööri johtaa LET:n karsintafinaalia

Amatööri Ratchanon Chantananuwat (vas.) sekä Sanna Nuutinen pelasivat alkuvuodesta yhdessä Asian Tourin ja LET:n yhteiskisassa Thaimaassa. KUVA: LET

18-vuotias Amalie Leth-Nissen (-7) johtaa Ladies European Tourin karsintafinaalia, jossa on vielä neljä kierrosta pelattavana ennen pelioikeuksia tuovien korttien jakoa. Sanna Nuutisen (-1) sijoitus on 30.

Yksikään seitsemästä suomalaispelaajasta ei ole avauskierroksen jälkeen niiden 20:n pelaajan joukossa, jotka saavan vahvemman kahdesta tarjolla olevasta kategoriasta LET:lle kaudeksi 2023.

Kovin suuri yllätys ei ole se, että kilpailua johtaa tuore kokelas, amatöörien kirjoissa oleva pelaaja, Tanskan Amalie Leth-Nissen.

Juniori-ikäinen Leth-Nissen on ikäluokkansa parhaita koko maailmassa. Hän on edustanut Eurooppaa juniorien Solheim Cupissa jo kahteen otteeseen ja sijoittunut yksittäisessä LET Access Seriesin kisassa toiseksi.

Sanna Nuutisen (30.) lisäksi 50:n joukossa on suomalaisista avauspäivän jälkeen Emily Penttilä (45.)

Voimasuhteiden arvioinneissa nuoret pelaajat, vielä kääntämättömät kortit ovat vaikeimpia ennustettavia.

Amalie Leth-NIssenin CV:ssa on merkintä osallistumisesta Augusta National Women´s Championshipiin, jossa sijoitus oli 12.
KUVA: GETTY IMAGES

Leth-Nissenillä on kovia näyttöjä jo useamman vuoden ajalta. Parhaimmillaan hän on ollut amatöörien maailmanlistalla kuudes. Vasemmalta puolelta pelaavan juutin tuorein sijoitus on 20. Maailmanlistan sijoitus antoi tanskalaiselle suoran paikan karsintafinaaliin.

La Manga Resortin South Coursella ja North Coursella pelattavaan karsintafinaaliiin osallistuu 146 pelaajaa. Kahdesta kentästä johtuen tulokset ovat vertailukelpoisia ensimmäisen kerran vasta toisen kierroksen päätyttyä.

20 parasta saa vahvan kategorian, sijoille 21-50 päätyvät joutuvat tyytymään korttiin, jolla kisojen määrä jää huomattavasti pienemmäksi.

Suomalaisten tulokset ja sijoitukset ensimmäisen päivän jälkeen:

Pelaajatulossijoitus
Sanna Nuutinen-130.
Emily Penttiläpar45.
Elina Nummenpää+283.
Linda Osala+283.
Karina Kukkonen+3103.
Niina Liias+4113.
Tia Teiniketo+7139.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa