Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen hyökkäysasemissa Intiassa – Matilda Castrenilla runsaasti kirittävää Koreassa

Sanna Nuutisen kauden toistaiseksi ainoa sijoitus kymmenen joukkoon tuli syyskuussa Sveitsissä (9.) KUVA: TRISTAN JONES / LET

Sanna Nuutinen (+1) on neljästä jatkoon päässeestä suomalaisesta parhaissa asemissa sijalla 20:s Indian Openissa ennen viikonlopun kierroksia. Matilda Castrenin (+6) takana Koreassa pelattavassa LPGA:n kisassa on vain yksi pelaaja.

Aline Krauter (-7) johtaa Delhissa DLF Golf and Country Clubilla pelattavaa LET:n kisaa. Ensimmäistä kauttaan LET:lla pelaava 23-vuotias saksalainen on sijoittunut kerran kymmenenneksi, joten johtopaikan puolustaminen on vaativa paikka.

Krauterilla on kuitenkin potentiaalia ja rutiinia menestyksestä amatöörinä. Kahden edellisen kauden aikana hän on saanut kahdesti paikan Evian Championshipiin ja kerran Women´s Openiin.

Tarkkuutta vaativalla, tiheiden metsien ympäröimällä kentällä paikallisten olosuhteiden tuntemuksesta on hyötyä.

Tuloslistan kahdesta ensimmäisestä peräti neljä on intialaisia.

Sanna Nuutinen oli avauspäivän jälkeen kärkikymmenikössä, toisena päivänä lyöntejä tuli viisi enemmän, sijoitus on 20.

Ursula Wikströmin (+3) sijoitus on 33:s, Noora Komulaisen (+4) 44:s ja Elina Nummenpään (+6) 57.

Minjee Lee johtaa Koreassa

Australiaa edustava kaksinkertainen major-voittaja Minjee Lee (-11) johtaa BMW Ladies Championshipia kahden lyönnin erolla, Alison Lee (-9) ja Ashleigh Buhai (-9) kirittävät lauantaina samassa ryhmässä.

Matilda Castrenin avauskierros torstaina sujui hyvin 11:n ensimmäisen reiän ajan (-2). Loput seitsemän hän pelasi kolme yli. Tulos (+1) jätti hänet viimeisten joukkoon.

Perjantai ei tuonut tulokseen parannusta. Triplabogey kierroksen ensimmäisellä puoliskolla syöksi Castrenin entistä tiukemmin häntäpäähän. Päivään mahtui vain yksi birdie, bogeja tuli kolme. Kierrostulos oli murheellinen (+5).

78:n pelaajan kisassa ei ole cuttia, joten pelit jatkuvat. Avauspäivän jälkeen keskeyttäneen Anna Nordqvistin lisäksi suomalaisen takana listalla on vain yksi koralaisamatööri.

Sijaluku on jaettu 74:s. 30:n ensimmäisen joukkoon on matkaa yhdeksän lyöntiä, yhdeksänteen sijaan 12.

Viikonloppuna Matilda Castren voi trimmata peliään ja tulostaan ilman paineita.

Korean kisan jälkeen hän pelaa vielä Malesiassa ja Floridassa ennen Tour Championshipia, johon otetaan mukaan pistelistan 60 parasta.

Ennen meneilllään olevaa kisaa Castrenin sijoitus oli 65:s, joten kahdessa seuraavassa kisassa tuloksen sijoituksen pitää olla aivan toisella tasolla Tour Championshipiin osallistumisen mahdollistumiseksi.

Tulospalvelu LET

Tulospalvelu LPGA

Etsi luettavaa