Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen haastaa tähdet Jeddahissa – Lydia Ko suosikkina miljoonan dollarin kisassa

Sanna Nuutisen ja caddie Daniel Da Silvan kisat jatkuvat jo alkavalla viikolla LPGA:n karsintafinaalissa

Nuutisen lisäksi Royal Greens Golf & Country Clubilla kilpailevat 150 000 dollarin ykköstilasta Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Krista Bakker, Elina Nummenpää ja Noora Komulainen.

LET:n pelaajat saavat kirittäjäkseen torstaina Saudi-Arabiassa käynnistyneessä kisassa Lydia Kon, jo 17-vuotianaa maailmanlistan ykköseksi kaikkien aikojen nuorimpana nousseeen Uuden-Seelannin tähden.
Ko palasi voittokantaan kolmen vuoden tauon jälkeen LPGA:lla. jossa huhtikuussa saavuttamansa ykköstila oli uran 16:s.

Lydia Ko oli juniorivuosinaan varsinainen voittokone, joka nyt 24-vuotiaana hakee uutta nousua terävimpään kärkeen

Lydia Ko oli juniorivuosinaan varsinainen voittokone, joka nyt 24-vuotiaana hakee uutta nousua terävimpään kärkeen

GETTY IMAGES

Häikäisevän amatööriuran huipennus olivat kaksi ensimmmäistä ykköstilaa LPGA:lla jo 15-vuotiaana. Kukaan muu ei ole samaan kyennyt.
LET:lla hän on juhlinut voittopokaali sylissään viidesti.

Viimeisten vuosien aikana Ko on menettänyt otteensa terävimmästä kärjestä. Toinenkin kahdesta major-voitosta on viiden vuoden takaa, maailmanlistalla hän on pudonnut seitsemänneksi. 
Saudi Ladies Intenationalissa hän kirittää kahten ensimmäisenä päivänä edellisen vuoden voittajaa,  Tanskan Emily Kristen Pedersenia, sekä Saksan Franziska Friedrichia.

Kon lisäksi suursuosikkeihin lukeutuvat Solheim Cupin tähdistä Pedersen, Anna Nordqvist, ja Georgia Hall, sekä LET:n ja pistelistan ylivoimainen ykkönen Atthaya Thitikul. 
Näiden takana merkittyihin pelaajiin lukeutuvat Sanna Nuutinen, Lee Anne-Pace, Stephie Kyriacou ja Marianne Skarpnord.

Petteri Nykky: ”Noora Komulaisen lyönti on hyvässä iskussa”

Suuri kysymys suomalaisittain kuuluu, löytääkö alkukaudesta ja kesällä loistanut Sanna Nuutinen  pelivireensä LET:n kolmessa viimeisessä kisassa?
Kuudesti peräkkäin hän on jäänyt kärkikymmenikön ulkopuolelle. Paikan varmistaminen viiden joukossa pistelistalla saattaa vaatia Nuutiselta vielä yhtä hyvää sijoitusta siitäkin huolimatta, hän on niukalla marginaalilla edelleen turvallisen oloisesti toisena.

Kuudesta suomalaisesta aamulla kentällä pääsivät ensimmäisissä ryhmissä Krista Bakker ja Ursula Wikström.
Iltapäivällä, kello 11-12 välissä kotimaan aikaa pelinsä käynnistävät Nuutisen lisäksi Tiia Koivisto, Noora Komulainen ja Elina Nummenpää.

Noora Komulainen osallistuu Saudi-Arabiassa myös toiseen,  tiistaina käynnistyvään kilpailuun jossa 80 prosentttia rahoista jaetaan joukkuekisan tulosten pohjalta

Noora Komulainen osallistuu Saudi-Arabiassa myös toiseen, tiistaina käynnistyvään kilpailuun jossa 80 prosentttia rahoista jaetaan joukkuekisan tulosten pohjalta

Tristan Jones, LET

Noora Komulainen on kuluvalla kaudella pelannut kevään synnytyksensä jälkeen vain Gant Ladies Openin.

”Viimeistelyharjoitus ennen Lähi-Idän matkaa oli varsin hyvä. Lyönnissä on hyvä veto, vaikka treenaaminen on vielä sujunut pitkälti esikoisen ehdoilla. Tulospaineita ei varmasti ole. Uskon, että kaudella 2022 hänellä on uusia aseita pelissään kun fysiikkapuolen kehittäminen menee eteenpäin”, valmentaja Petteri Nykky ennustaa.  Gant Ladies Openissa Komulainen oli odotuksiin nähden positiivisin yllätys, sijaluku oli 15:s

Edellisvuonna Pedersenin voittotulos oli -10, sijan 26:s jakaneilla Wikströmillä, Nuutisella ja Komulaisella oli 12 lyöntiä enemmän.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa