Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen asemissa Solheim Cupin karsinnan jatkuessa

Sanna Nuutinen sijoittui edelliskaudella LET:n pistelistalla viidenneksi
Sanna Nuutinen selvisi neljässä pelaamassan kisassa jatkoon, mutta kärkikymmenikköön nousu jäi vielä tekemättä. Kuva: LET

Euroopan ja USA:n välinen ottelusarja 2019 oli varsinainen thrilleri. Sanna Nuutisella on oivat mahdollisuudet pelata itsensä mukaan syksyllä USA:ssa pelattavaan kisaan LET:n pistelistan kautta.

Mahdatko muistaa, millainen loppuratkaisu nähtiin Euroopan ja USA:n välisessä Solheim Cupissa syksyllä 2019.?

Ratkaisijaksi nousi Norjan golfikoni, Suzann Pettersen, jonka putti varmisti Euroopalle yllätyksellisen 14,5-13,5 voiton.

Pettersen lopetti uransa tuohon kisaan, jossa hän on ollut pelaajana  ja kerran apulaiskapteenina (selkävamman johdosta) vuodesta 2003.

Syyskuun alussa ottelusarja pelataan USA:n Ohiosssa, Toledon kaupungissa Inverness Clubilla.

Euroopan joukkueeseen on tässä vaiheessa hyvin tyrkyllä Sanna Nuutinen. Joukkueeseen otetaan näet ensimmäisellä kriteerillä  kaksi pelaajaa LET:n pistelistan perusteella.

Karsinnassa on pohjalla kauden 2020 pisteet, joissa Nuutinen on neljäntenä eurooppalaisista.

Lisäksi neljä pelaajaa varmistaa paikkansa elokuussa päättyvän karsintajakson jälkeen maailmanlistan pisteillä.

Tällä listalla Matilda Castrén (213.) on suomalaisista korkeimmalla, mutta eurooppalaisista vasta 28.

Kuusi viimeistä paikkaa menevät kapteeni Catriona Matthewn harkinnan mukaan.

Yksikään suomalaispelaaja ei ole Solheim Cupissa pelannut.

Minea Blomqvist-Kakolla oli mahdollisuus saada suora paikka 2005 tapahtumaan voittamalla Talissa viimeinen LET:n karsintakisa, mutta Minni jäi kauas kärjestä

LET:n kilpailuohjelmaa ei ole vielä julkistettu

LPGA Tour sekä LET julkaisivat maanantaina tiedon, jonka mukaan naisten viides major, Evian Championship saa uuden yhteistyökumppanin. 

Kisan nimeksi tulee kumpppanin mukaan Amundi Evian Championship, ja sen palkintosumma nousee vajaat 10 prosenttia summaan, 4,5 milj. dollaria.

Matilda Castrén (213.) ja Sanna Nuutinen (248.) ovat vahvasti kiinni Tokion olympiakisoihin oikeuttavissa paikoissa ykköshaastajanaan Ursula Wikstöm.

Koronapandemian johdosta LET:n kilpailuohjelmasta tiedetään toistaiseksi vain yhteiskisat LPGA Tourin kanssa, Women´s Open, Scottish Open, Amundi Evian Championship, sekä Ruissalossa kesäkuussa pelattava Gant Ladies Finnish Open.

Sanna Nuutisen edellä LET:n pistelistalla Emily Kristen Pedersen on omilla luvuillaan,  Ruotsin Julia Engström ja Belgian Manon de  Roey vaivatta ohitettavissa jos menestyskulku jatkuu syksyn tapaisena.

Oleelllisin kysymys on se, kuinka paljon LET:n pelaajille aukeaa kisoja elokuun puoliväliin mennessä.

Kilpailukalenterin julkaisemisen viivästyminen helmikuulle johtuu luonnollisesti koronapandemian aiheuttamasta epävarmuudesta.

LET:n pistelista, Solheim karsinta

Etsi luettavaa