Hyppää sisältöön

Sanna Nuutinen aikoo jäädä Helsinkiin asumaan: ”Ensi vuosi vielä auki”

Sanna Nuutinen urakoi toukokuun puolivälistä lähtien uskomattoman määrän kilpailuja.

Sanna Nuutinen pelaa ensi vuonna sekä LPGA:lla että Ladies European Tourilla, mutta sen tarkempia suunnitelmia hän ei ole vielä ensi kaudesta laatinut.

Sanna Nuutinen varmisti paikan LPGA-kiertueella ja jäi saman tien kesälomalle. 

Takana on rankka kausi, joka päättyi sunnuntaina LPGA-kiertueen kaksiosaiseen karsintaan, jossa helsinkiläisen sijoitus oli 22:s.

Nousujohteisella uralla oleva helsinkiläinen ansaitsi paikan maailman kovimmalla golfkiertueella. Hänestä tuli Minea Blomqvist-Kakon ja Matilda Castrénin jälkeen kolmas suomalainen LPGA:lla.

”Karsintaurakka oli pitkä ja vaati ajatusten ja tunteiden hallintaa. Aika rankkaa pitää ajatukset kasassa niin, että ei anna niiden harhailla tulevaisuuteen vaan piti pysyä nöyrästi tässä hetkessä ja seuraavassa lyönnissä”, Nuutinen kertoi GoGolfille.

Ajatusten pysymisessä kasassa kertoo paljon se, että Nuutinen pelasi kaikki kahdeksan kierrosta tasaisesti viiden lyönnin sisään toisistaan. Paras kierros oli 67 lyöntiä ja heikoin 72 lyöntiä. Yhteistulos oli -9 (72-67-72-72-72-71-70-69).

Kahdeksan kierrosta on paljon golfia ja kun pelataan muustakin kuin kisan voitosta, se muutti pelistrategiaa”, Nuutinen kertoi,

Turhia riskejä vältettiin. Hän tähtäsi usein viheriöiden leveimmille kohdille ja vältteli ns. short side -missejä, joissa pallo menee viheriön viereen siten, että seuraavassa lyönnissä viheriötä on vain vähän käytettävissä seuraavaan lyöntiin.

”Par on kovaa valuuttaa karsintagolfissa. En tehnyt bogia isompaa kahteen viikkoon ja siihen olen tyytyväinen. Caddie Dan (Daniel Da Silva) oli iso apu myös näinä viime viikkoina. Henkisesti alettiin valmistautua tähän urakkaan jo syksyllä LET-kisoissa”, Nuutinen paljasti.

Ensi kautta ajatellen Nuutinen ei ole vielä ehtinyt tehdä suuria suunnitelmia saati laatia kilpailukalenteria. Sen verran hän kuitenkin kertoo, että aikoo jatkaa asumista Suomessa ja pelata paitsi LPGA:lla myös Ladies European Tourilla, jonka rankingissa hän sijoittui tällä kaudella upeasti neljänneksi, mikä on kaikkien aikojen paras saavutus suomalalaiselta golfarilta.

Karsinnoissa urakoimmallaan katergorialla ei aukea ovet kaikkiin LPGA:n kisoihin, joten siinä mielessä päätös jakaa aikaa kahden kiertueen välillä on ymmärrettävä.

”Ensi vuosi vielä auki. Asun edelleen Helsingissä, josta reissaan. Tulen pelaamaan myös LET kiertueella, etenkin kiertueen isoimmat kisat”, Nuutinen kertoi.

Nuutinen pelasi toukokuun lopusta lähtien 22 kilpailua Ladies European Tourilla, jonka päälle hän osallistui kahdeksan kierroksen mittaiseen LPGA:n karsintafinaaliin eli kaksi neljän kierroksen mittaista kisaa vielä sen päälle. Käytännössä tämä tarkoittaaa sitä, että 31 viikon aikana, Nuutisella ei ole ollut montaa huiliviikkoa kilpailemisesta.

Takki onkin nyt varmasti tyhjä ja muutaman viikon tauko mailoista tulee varmasti tarpeeseen.

”Nyt pari viikkoa kesälomaa ja mietitään tätä golfhommaa ensi vuoden puolella”, hän päätti.

Etsi luettavaa