Hyppää sisältöön

Sand Valleyn Antti Pohjonen kyllästyi rangepallojen varasteluun: ”Toivottavasti viesti tuli selväksi”

Sand Valleyssa upgreidataan kenttää sekä harjoitusalueita entistä ehompaan kuntoon

Puolan parhaan Golf Resortin taistelu pallovarkaita vastaan saa sosiaalisessa mediasssa peukutuksia. Sand Valleyssa odotetaan suomalaisturisteja heti koronarajoitusten hellittäessä.

Sand Valley on Puolassa, Gdanskin kaupungista vajaan tunnin ajomatkan päässä, Paslekissa sijaitseva Golf Resort. Vuonna 2009 avatun golfkeskuksen on perustanut ja rakennuttanut LVI-alalla yrittäjänä toiminut Timo Hulkkonen perheineen.

18-reikäisen Lassi Pekka Tilanderin ja Toni Ristolan  suunnitteleman kentän lisäksi alueella on par 3-kenttä, tasokkaat harjoitusalueet, klubitalo ja sen yhteydessä viihtyisä ravintola.

Linkki blogiin:Lassi Pekka Tilander, Sand Valleyn suunnittelu

Lähes kaikki ulkomaalaiset pelaajat myös majoittuvat Sand Valleyssa, jossa on näyttävissä Villoissa majoitustilaa jo yli 200:lle vieraalle. 

Antti Pohjonen isännöimässä Sand Valleyssa Golf & Cars -tapahtumaa

Antti Pohjonen isännöimässä Sand Valleyssa Golf & Cars -tapahtumaa

”Keskimäärin ulkomaalaiset vieraamme viipyvät meillä 3-4 vuorokautta. Jatkuvasti monipuolistuvien majoitusvaihtoehtojen ja kehittyvien palvelujemme johdosta vierailujen kesto on pidentynyt viimeisten vuosien aikana”,  toimitusjohtaja Antti Pohjonen iloitsee.

Suomalaisten osuus kaikista pelatuista kierroksista ja majoitusvuorokausista on Sand Valleyssa varsin korkea, noin 40 prosenttia. 

Kauden 2020 GoExpo golfmessujen päättyessä maaliskuun ensimmäisenä päivänä Pohjosen naama oli messingillä hyvän varaustilanteen johdosta. 

Tilanne muuttui kuitenkin hetkessä. Suomalaisten määrän arvioitiin kipuavan jälleen pitkälti yli tuhanteen eri kävijään,  näiden pelaamiin useisiin tuhansiin kierroksiin sekä majoitusvuorokausiin.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Sand Valley Golf Resort (@sandvalleygolfresort) jakama julkaisu

”Korona vei edelliskaudella yli 90 prosenttia ennakoimastamme ulkomaalaispelaajien volyymistä. Muutimme nopeasti strategiaamme ja panostimme kotimaan markkinoihin. Golfarien lisäksi myös muihin kuluttajaryhmiin”, Pohjonen kertoo.

Puola on asukasmääräänsä  nähden (38,5 milj.) golfissa kehitysmaa, pelaajia arvioidaan olevan alle 6 000. 

Rangepalloista häviää noin 30 prosenttia 

Antti Pohjonen julkaisi facebookissa omilla sivuillaan maaliskuun 19. varsin poikkeuksellisen päivityksen. Se sai kuvan ja nasevan tekstin yhdistelmänä hurjasti ihmettelyä, huomiota ja kannustusta fb-kavereilta Puolasta, Suomesta, myös muualta.

”Just ordered the new range balls – I hope the message is clear”

Sand Valleyn rangepalloissa ei aiemmin ole ollut tunnistetiejoja omistajasta. Tulevalla kaudella on.

Sand Valleyn rangepalloissa ei aiemmin ole ollut tunnistetiejoja omistajasta. Tulevalla kaudella on.

kuvakaappaus Antti Pohjosen FB-sivulta

Kommenttien sävy oli positiivinen ja sympatiseeraava. Varsin monet näkivät Pohjosen nostaneen yleisen ongelman hauskalla ja markkinoinnin kannalta onnistuneella tavalla esiin.

”Antti hope you ordered lots of this ball – everyone want to have one”, tyyppiset peukutukset olivat yleisimpiä  kommenttien sisältöjä.

Mitalilla on tässä tapauksessa se karumpikin puolensa.

Antti Pohjonen, mikä sai sinut tilaamaan rangepalloja tällä shokeeraavalla tekstillä ja sormella?

”Tämä ei lähtenyt markkinoinnin näkökulmasta, vaan todellisesta ongelmasta. Kun tilaan 10 000 rangepalloa, niistä häviää kauden mittaan 3 000”, Pohjonen avaa tyrmäisevän yhtälön.

Tähän asti Sand Valleyssa on käytetty kahta eri pallomerkkiä, kummassakaan ei ole ollut kenttään liittyvää logoa tai tunnusta. Uusimmat rangepallonsa hän tilasi varsin räväkällä tekstillä TaylorMadelta.

Kysymättäkin Pohjonen kertoo ongelman oleellisen polttopisteen.

”Puolassa golfkulttuuri on nuorta, harrastamisen hintataso monille verraten korkea. Osa pelaajista vie rangelta palloja mukanaan harjoitellen ja pelaten niillä myös kentällä.  Siitä tässä on kysymys. Vaikka vain pieni osa syyllistyy varkauksiin, volyymit nousevat nopeasti merkittäviksi. Tavoitteemme on luonnollisesti kitkeä tämä toiminta mahdollisimman vähiin. Pallon viestillä on toivottavasti herättävä vaikutus Näin tämä vaan ei voi  jatkua”, Pohjonen näkee tilanteen.

Green cardin suorittaneiden määrä Sand Valleyssa kolminkertaistui kauden 2020 aikana. Uutta sukupolvea on kasvamassa.

Lassi Pekka Tilanderilla on ollut reilusti tilaa suunnitella erittäin näyttäviä kumpuja ja muotoiluja.

Lassi Pekka Tilanderilla on ollut reilusti tilaa suunnitella erittäin näyttäviä kumpuja ja muotoiluja.

Sand Valley Golf Resort

Kenttään panostetaan jatkuvasti

Alkukaudesta 2021  kenttää kuormittavat puolalaiset ja Puolassa asuvat ulkomaalaiset.

”Kentän ja palveluiden osalta olemme valmiita palvelemaan ulkomaalaisia kun tilanne rokotusten vauhdittamana toivottovasti pian normalisoituu.”

”Viimeisen vuoden aikana olemme investoineet myös paljon kentän kuntoon. Valtaosa kentän hoitokoneista on vaihdettu uusiin Toron laitteisiin. Olemme rakentaneet useita polkuja griinien ja tiiboksien välille. Nämä auttavat pitämään kentän siistimmässä kunnossa golfautojen aiheuttaman liikenteen lisääntyessä.

Kentän pystyy vaivatta kiertämään kävellenkin. Yleismaailmallinen trendi, autojen käyttö golfkierroksilla on lisääntynyt myös Sand Valleyssa, jossa golfautoja on tarjolla 30.

”Olemme myös ruopanneet kaikki vesialueet, jolla on positiivinen vaikutus kasteluveden laatuun ja visuaaliseen ilmeeseen. Kuuluisa kolmas reikämme näyttää nyt todella upealta!”

Suomalaiset etäjäsenet palaavat kuin muuttolinnut

Antti Pohjonen on tehnyt ansiokasta työtä paitsi markkinoiden Sand Valleya Suomen markkinoille, myös luodessaan palvelukonseptia kodikkaan ja kutsuvan oloiseksi henkilökuntansa kanssa.

”Core-ajatuksemme on tehdä kaikki niin hyvin, että ihmiset tulevat hyvällä prosentilla takaisin. Meillä on runsaasti ulkomaalaisia, etenkin suomalaisia pelaajia, jotka käyvät Sand Valleyssa 2-3 kertaa kauden aikana. Olen määritellyt heistä osan etäjäseniksemme, yhteys välillämme on hyvä ja syvä.”

Kuuluisin heistä on Formula 1 -uransa huipun Unkarin GP-kisan voitolla 2008  McLarenin tallissa saavuttanut Heikki Kovalainen.

Heikki Kovalainen on pelannut usein isojen kisojen pro-ameissa. Kuva Volvo World Matchplay Championshipista.

Heikki Kovalainen on pelannut usein isojen kisojen pro-ameissa. Kuva Volvo World Matchplay Championshipista.

GETTY IMAGES

”Hän on Sand Valleyn lähettiläs, resortissa vuosittain järjestettävän turnauksensa isäntä, oman kiinteistön omistaja ja perheen pitkäaikainen ystävä. Yhteinen tarina käynnistyi kun kasvatti-isäni Timo Hulkkonen tuki Heikkiä tämän uran alkuvaiheilla”, Pohjonen kertoo golfiin höyrähtäneen autourheilijan siteestä Sand Valley Resortiin.

Sand Valley on ”feels like home” kriteerit monin osin täyttävä välittömän tunnelman tarjoava golfkeidas, jossa 3-4 vuorokauden irtiotto hyvässä seurassa on vapaa-aikaa parhaimmillaan. 

 Nopeimmin kasvavat markkina-alueet Sand Valleylle ovat Tanska, Norja ja Islanti. Keski-Euroopan markkinoiden varaan Pohjonen ei tässä vaiheessa ole ladannut suuria odotuksia.

Valonpilkahdus kauden 2021 osalta on jo se, että varauksia toiselle vuosipuoliskolle on  jo reilu tuhat. 

”Viestiksi suomalaisille haluaisimme muistuttaa,  että täällä on kaikki valmiina ja toivotamme vanhat sekä uudet vieraat tervetulleiksi viihtymään.”

Joko Sand Valley on valmis, lopullisesssa muodossaan, vai löytyykö hihasta vielä uutta?

”Löytyy varmasti. Haluamme tehdä Sand Valleysta ympärivuosien kohteen. Tätä varten tarvitsemme paitsi lisää majoitustilaa, myös uusia palveluja niiden kuukausien varalle, jolloin golfia ei pelata”, Antti Pohjonen kertoo lopuksi.

Sand Valley Golf Resort

Etsi luettavaa