Hyppää sisältöön

Samoojalle aukesi paikka Johannesburgin European Tourin kisaan

Kalle Samooja nousi parhaaksi suomalaiseksi Sveitsissä.

Kalle Samooja sai viimeisenä suomalaisena tiedon paikastaan Joburg Openiin. Kallen edellisestä European Tourin kilpailusta on aikaa yli kaksi vuotta, jolloin hän osallistui Russian Openiin.

Kalle Samooja oli vielä sunnuntaiaamuna epätietoinen tulevan viikkonsa ohjelmasta. Tässä vaiheessa hän oli neljännellä varasijalla Joburg Openiin, European Tourin kisaan, joka käynnistyy torstaina Etelä-Afrikassa. Matkasuunnitelma oli kuitenkin luotu sunnuntain iltapäivän lennoille, joilla hän kerkeäisi maanantaiksi Johannesburgiin. 

”Lähden jos tänään aukeaa paikka ja kerkeän iltapäivän koneeseen. Siellä on kuitenkin kaksi kenttää ja täytyy käydä läpi onko järkeä lähteä myöhemmin enää matkaan.”

Onni oli, että alkuiltapäivän aikana Kalle sai vahvistuksen ja oli jo muutamaa tuntia myöhemmin matkalla kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. 

”Matkalla lentokentälle, aamulla ollaan jo Johannesburgissa”, Kalle viestitti pari tuntia myöhemmin. 

Samooja liittyy Johannesburgissa Mikko Korhosen, Tapio Pulkkasen ja Oliver Lindellin seuraan. Kim Koivu olisi todennäköisesti myös saanut paikan kisaan, mutta ei lähtenyt matkaan Australian länsirannikolta. 

”Australian kokemus riitti tältä erää, ei olisi varmaan enää täysiä voimia ottaa uutta aikaeroa ja mennä sinnittelemään kentälle puolikuntoisena.”

Oliver Lindell pelaa uransa toisen European Tourin osakilpailun – ensimmäinen oli Tanskan osakilpailu toissa kesänä, jolloin Lindell sijoittui upeasti jakamaan 26:tta sijaa. 

Etsi luettavaa