Hyppää sisältöön

Samoojalla on mahdollisuus varmistaa paikka European Tourilla, tuplata uransa palkintorahat ja pelata ensi viikolla uransa ensimmäisessä majorissa

Kalle Samoojan tavoite on päästä pelaamaan kaikki Race to Dubain kolme finaalikisaa

Kalle Samoojalla on tänä viikonloppuna kovat panokset Skotlannissa.

Kalle Samooja on aloittanut loistavasti Rolex Seriesiin kuuluvan Scottish Openin. Viikonloppuna turkulainen pelaa kovista panoksista.

1) Paikka The Openissa

Kilpailun kolme parasta pelaajaa, joilla ei ole vielä osallistumisoikeutta The Openiin, pääsee mukaan ensi viikolla pelattavaan kauden viimeiseen major-turnaukseen. Samoojalle kyseessä olisi luonnollisesti uran ensimmäinen major-turnaus. Kisaan on osallistumisoikeus jo Mikko Korhosella

Mikäli kilpailu keskeytyisi nyt, Samooja uusisi paikasta The Openissa kahden italialaisen pelaajan eli Guido Migliozzin ja Lorenzo Gaglin kanssa. Jälkimminen on Samoojan pelipari tänään.

2) European Tourin paikka

Samooja on ennen Skotlannin kisaa kiertueen rankingissa sijalla 127, mutta pelaamalla hyvin tänä viikonloppuna suuressa kilpailussa, Samoojalla on mahdollisuus kohentaa asemiaan selvästi listalla.

Mikäli Samooja yltää voittoon saakka, hän saa osallistumisoikeuden kiertueelle kahdeksi kaudeksi eteenpäin. Jos voittoa ei tule, sijoittuminen neljänneksi toisi todennäköisesti riittävästi pisteitä paikan uusimiseksi riippuen vähän siitä, onko sijoitusta jakamassa muita pelaajia.

3) Uratienestien tuplaaminen

Samooja on tienannut tähän asti urallaan European Tourilla ja Challenge Tourilla reilut 400 000 euroa. Kisan voittaja saa noin miljoonan euron shekin ja toiseksi tullutta muistetaan lähes 700 000 eurolla. Samoojalla on siis mahdollisuus tuplata koko ammattilaisuran ansiot, mikäli hän yltää kahden parhaan joukkoon. Tässä vaiheessa se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Sijoittuminen kahden parhaan joukkoon nostaisi Samoojan kiertueen tämänvuotisessa rankingissa todennäköisesti 20 parhaan joukkoon. Voitto veisi lähelle kärkikymmenikköä.

Ei nuolaista ennen kuin…

Täytyy kuitenkin muistaa, että kilpailua on käyty vasta kaksi kierrosta. Samooja lähtee kolmanteen päivään sijalta kuusi vain kolme lyöntiä kärjestä jääneenä.

Kilpailu top 10 -sijoituksesta on kovaa, eikä virheisiin ole varaa. Tähän asti Samooja on onnistunut välttämään stiplut, sillä hänen kortissaan ei ole yhtää bogia tai sitä huonompaa tulosta. Tulostaso on kuitenkin kova, sillä Samoojan tulos on -11, mikä riittäisi monessa muussa kisassa paljon kuudetta sijaa parempaan sijoitukseen kierroksen puolivälissä.

Samooja lähtee kolmannelle kierroksella klo 17.10 Suomen aikaa. Kisan toinen cutin läpäissyt suomalaispelaaja Mikko Korhonen on pelannut viisi reikää ollen tätä päivää tuloksessa +1. Tuloksissa hän on nyt sijalla 72.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa