Hyppää sisältöön

Samoojalla maaginen takaysi ja turkulainen pelaa voitosta: ”Kaikki laitetaan likoon”

Kalle Samooja on aloittanut Kiinan-kisan vahvasti.

Kalle Samooja pelasi takaysin huikeasti kuusi alle parin ja nousi mukaan voittotaisteluun Keniassa pelattavassa European Tourin kisassa.

Kalle Samoojasta on huomenna mahdollisuus tulla neljäs suomalainen European Tourin voittaja. Hän lähtee päätöskierrokselle vain kaksi lyöntiä kärjessä olevia Italian Guido Migliozzia ja Espanjan Adri Arnausia perässä. Kärkikaksikon ja Samoojan väliin mahtuu vielä tuloksessa -13 oleva Etelä-Afrikan Louis De Jager.

Turkulainen pelasi tänään päivän parhaan tuloksen (64 lyöntiä), kiitos maagisesti sujuneen takaysin. Hän pelasi viimeiset yhdeksän reikää kuusi alle parin tehtyään neljä birdieä ja yhden eaglen. Etuysin Samooja pelasi yhden alle parin.

”Tavallaan lähti ihan hyvin liikkeelle, kun toisella väylällä upposi kymppimetrinen birdie, mutta kahdella seuraavalla tulikin sitten lunta tupaan huonojen puttien johdosta”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

 

Samooja sai bogit pois mielestään nopeasti, sillä etuysillä hän oli kaksi hyvää eagle-paikkaa.

”Kutosella eagleputista ”birkku” ja seiskalla eagle-chippi viereen. Se käynnisti hyvän momentumin”, hän kertasi.

Hurja meno jatkui puolivälin jälkeen, kun hän teki heti 10. reiälle birdien ja 12. reiälle eaglen.

”Löin hyvin pitkästä ruohikosta keskelle greeniä, ja siitä päivän toinen pitkä putti sisään. Väylällä 13 chippasin noin seitsemästä metristä sisään”, Samooja myhäili.

Samoojan yhteistulos on -12 (70-67-64). Ilahduttavaa on, että Samooja on pelannut nousujohteisen turnauksen. Päätöspäivään hän lähtee erittäin hyvin mielin.

”Huippu takaysi nosti takaisin peliin ja voittotaisteluun. Huomenna laitetaan kaikki likoon”, Kalle lupasi.

Tähän mennessä kolme suomalaista on onnistunut voittamaan European Tourin kilpailun. Mikko Ilosella on viisi voittoa. Hänen lisäkseen myös Roope Kakko ja Mikko Korhonen ovat onnistuneet voittamaan pääkiertueen osakilpailun.

Samoojalla itsellään on tuoretta kokemusta voittamisesta, sillä hän voitti viime syksynä Kiinassa pelatun Challenge Tourin kilpailun.


Lue lisää: Listasimme suomalaisten European Tour -voitot – Korhosesta tuli kaikkien aikojen kolmas ET-voittaja


Keniassa Samoojan edellä on siis kolme pelaaja, joista Adri Arnaus on korkeimmalla maailmanlistalla. Hän on sijalla 148. Guide Migliozzi on todellinen yllättäjä, sillä 22-vuotias on maailmanlistalla 500:n heikomalla puolella.

Täytyy muistaa, että kärki ei ole turvassa myöskään takana tulevilta, sillä neljän lyönnin sisällä on yhteensä kahdeksan pelaajaa. Esimerkiksi viime viikkona Qatarin kisan voittaneella Etelä-Afrikan Justin Hardingilla on varmasti huomenna sanansa sanottavaan. Hän jakaa kuudetta sijaa tuloksella -10.

Kim Koivu ei ollut tänään vireessä. Hän lähti kolmanteen päivään sijalta 15, mutta hakee huomenna uutta nousua sijalta 31. Koivu on yhteistuloksessa -2 (70-69-72).

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa