Hyppää sisältöön

Samoojalla kelpo alku tuulisessa säässä – teki eaglen par 4 -reiälle

Kalle Samooja teki muun muassa eaglen par 4 -reiälle. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja aloitti mainiosti torstaina käynnistyneen Italian Openin. Samooja pelasi kierroksen pariin, mikä oli aamupäivän navakassa tuulessa hyvä tulos.

Kalle Samooja sai Italiassa toivomansa paremman lähdön kilpailuun. Samooja pelasi par-tuloksen, jolla hän jakaa 47:ttä sijaa avauskierroksen ollessa kesken. Parempaankin oli pelurin mukaan edellytyksiä. Samassa tuloksessa on Tapio Pulkkanen, joka tosin ehti pelata vain 13 reikää, ennen kuin pelit laitettiin seis pimeyden takia.

”Tänään oltiin hyvällä peli-ilmeellä liikkeellä. Tulos ei ihan vastannut tunnetta, mutta olosuhteet olivat kyllä aamulla aika rajut”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Rajuista olosuhteista kertoo paljon se, että Samoojan piti lyödä yhdellä par 4:llä hyvän draivin perään puukolmosta ja toisella hybridiä.

”Normaalisti olisi tarvinnut keskirautaa, että sen verran raju tuuli”, hän sanoi.

Samooja upotti neljä birdieä, bogeja tuli kuusi. Kierroksen helmenä oli väylän 16 eagle.

”Hyvä puukolmonen lyhyellä par-nelosella reiluun metriin ja kotka sisään”, Samooja sanaili.

Kilpailu pelataan Marco Simonen kentällä, jossa pelataan vuoden kuluttua Ryder Cup. Tuntumaa kenttään on ottamassa muun muassa Rory McIlroy, joka aloitti vahvasti pelaamalla yhden aamupäivän parhaista tuloksista: 67 (-4). Kymppireiältä startannut pohjoisirlantilainen pelasi yhdeksän viimeistä reikää peräti viisi alle parin, mikä oli aamun olosuhteissa huikea suoritus. Neljä alle tuloksessa onkin peräti kahdeksan pelaajaa.

Kilpailun kärjessä on iltapäivällä hieman helpommissa olosuhteissa pelannut Matthew Fitzpatrick, joka ehti pelata 15 reikää, ennen kuin pimeyden laskeutui kentän ylle. Englantilainen on tuloksessa viisi alle parin.

Mikko Korhonen pelasi tuloksen 73 (+2). Sami Välimäki löi 76 (+5) kertaa. Heistä Korhonen pelasi aamulla ja Välimäki iltapäivällä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa