Hyppää sisältöön

Samoojalla ja Välimäellä hankala alku Belfryssä: ”Ensimmäiset seitsemän reikää olin aika ulapalla”

Kalle Samooja ei ollut tyytyväinen avauskierroksen otteihinsa. KUVA: GETTY IMAGES

Suomalaiset ovat tuloksellisesti plussan puolella British Masterissa.

Kalle Samooja ja Sami Välimäki aloittivat Betfred British Mastersin tuloksella 74 (+2). He jakavat kisassa 101:ta sijaa, kun avauspäivän on yhä kesken. Kärkeen kaksikolla on eroa yhdeksän lyöntiä, mutta viidenteen sijaan vain viisi.

Tapio Pulkkasella peli kulki sitäkin tahmeammin. Hänen löi 77 (+5) kertaa ja jakaa 144:tä sijaa. Kymppireiältä startannut Tapio Pulkkanen pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden yli. Tahti hyytyi takaysillä, jolle hän teki viisi paria ja neljä bogia.

Tässä vaiheessa cut-raja kulkee parissa, joten koko suomalaiskolmikolla riittää huomenna kirittävää, jotta pelit lauantaina saisivat heidän osaltaan jatkoa.

Samooja jätti putit lyhyiksi

Samooja harmitteli hankalaa alkua. Hänellä oli vaikeuksia etenkin viheriöillä, joiden nopeudesta hän ei meinannut saada koko päivän aikana kiinni.

”Ensimmäiset seitsemän reikää olin aika ulapalla, mutta kasilta sain homman käännettyä”, yhden birdien ja kaksi bogia etulenkillä tehnyt Samooja kertoi tiedotteessa.

”Tuntui jotenkin, että kentän greenit olivat harkkagreeniä hitaammat, ja olin vähän lyhkäinen puteissa koko päivän.”

Takaysin hän pelasi niin ikään yhden yli parin tehtyään parien kylkeen birdien ja tuplan, joka tuli 17. reiälle.

”Masentava loppu hyvälle taistelulle. Yksi elämäni huonoimmista tuplista. Minkäs teet, täytyy olla parempi huomenna”, Samooja tuumasi.

Uran yksi huonoimmista tuplista syntyi, kun hän löi kakkoslyönnin karheikosta veteen par 5 -reiällä. Lyönti kantoi vain reilut 120 metriä. Dropin jälkeisen neljännen lyönnin Samooja löi noin 140 metristä lähes 15 metriä pitkäksi, josta hän chippasi kerran ja puttasi kahdesti.

Välimäen peli suli puolivälin jälkeen

Välimäki aloitti kilpailun mainiosti. Kymppireiältä startannut suomalainen pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden alle, mutta tripla heti takaysin alkuun ja tupla päivän 12. reiälle söivät mahdollisuuden erinomaisen tuloksen tekemiseen.

Perättäiset birdiet rei’ille kuusi ja seitsemän pelastivat sentään hieman tulosta.

Ero kympin sakkiin ei ole karannut mahdottomaksi, sillä kahdeksatta sijaa jaetaan tuloksella kolme alle parin. Tähtipelaaja Justin Rose oli torstaina vahvalla pelipäällä. Hän johtaa kisaa tuloksella seitsemän alle parin. Toisena on lyönnin Rosesta jääneenä Walesin Jamie Donaldson.

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa