Hyppää sisältöön

Samoojalla jäätävä startti uran ensimmäisellä major-kierroksella

Kalle Samoojan tuloskortti ei näytä siltä

Kalle Samooja on aloittanut uransa ensimmäisen major-kierroksen huikaisevan hyvin. Viiden reiän jälkeen hän on tuloksessa kaksi alle parin.

Kalle Samoojan päätä ei palella uran ensimmäisen major-turnauksen avauskierroksella. Turkulainen on viiden reiän jälkeen tuloksessa kaksi alle parin, mikä riittää kisan alkuvaiheessa jaettuun viidenteen sijaan.

Samooja on tehnyt kaksi birdieä ja kolme paria, joista yksi maistuu varmasti birdieltä.

Kymppireiältä startannut Samooja aloitti kierroksen par-tuloksella ja teki toiselle reiälleen birdien lyötyään kakkoslyönnin par 5:llä viheriön tuntumaan alle 7 metrin päähän reiästä.

Kolmannella reiällä hän oli ongelmissa lyötyään avauksen väyläbunkkeriin.

PGA Tourin live-seurannan mukaan Samoojan toinen lyönti bunkkerista meni vain noin 70 metriä eteenpäin . Joko Samooja löi tietoisen välilyönnin tai sitten pallo osui todennäköisesti bunkkerin lippaan. Yhtä kaikki, turkulainen taikoi wedgen noin 100 metristä metrin päähän reiästä ja upotti parin sisään.

Päivän neljännellä reiällä Samooja pääsi jälleen birdien makuun upotettuaan reilun viiden metrin putin.

Hyvänä onnistumisena voidaan pitää myös paria 14. reiälle, joka on erittäin pitkä par 3. Tänään reikä pelataan alle 200 metriä pitkänä, joten avauksissa ei tarvitse turvautua puumailaan vastatuulessa.

Suora lähetys kilpailusta alkaa klo 20, mutta Samoojan pelin etenemistä voi seurata PGA Tourin live-seurannasta lyönti lyönniltä.

Tätä kirjoittaessa hän on avannut kuudennen reikänsä avauksen keskelle väylää, joten näyttää siltä, että hyvältä näyttää!

Kisaa johtaa Australian Matt Jones. Hän on tuloksessa neljä alle parin. Samoojan kanssa samassa tuloksessa ovat muun muassa Viktor Hovland, Paul Casey ja Rickie Fowler.

Tulospalvelu

PGA Championship on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaltä. Lähetys alkaa tänään klo 20.

Etsi luettavaa