Hyppää sisältöön

Samooja tasaisen vahvasti porteista tuulisessa Qatarissa

Kalle Samooja pelaili vahvan aamukierroksen Dohassa

European Tourin Qatar Masters on käynnistynyt suomalaisittain erittäin hyvin. Kalle Samooja pääsi pelaamaan ensimmäisissä ryhmissä, joka oli selkeä etu tuulen noustua nopeasti myrskylukemiin.

Kalle Samooja oli ensimmäinen suomalainen, joka sai avauskierroksen maaliin Dohassa käytävässä European Tourin osakilpailussa. Turkulainen pelasi kovassa tuulessa tasaisen vahvan kierroksen tuloksella 71 (-1). 

Takaysiltä kierroksensa aamuyöstä Suomen aikaa aloittanut Samooja sai kuuman putken kierroksensa keskivaiheeseen, jossa hän teki birdiet väylillä 16, 18 ja 1. Hetkellisesti jo lyönnin kärjestä ollut Samooja ei saanut lopussa kuitenkaan toivottuja tuloksia, vaan teki bogit väylillä kolme ja seitsemän. 

Tuloksella -1 Kallen sijoitus on avauskierroksen ollessa iltapäivän pelaajilla vasta alkamassa 23. Kun tuuli jatkaa puhaltamistaan Dohassa, on vaikea uskoa sijoituksen ainakaan kovin paljoa heikkenevän. 

Myös Kim Koivu on aloittanut kierroksensa todella vahvasti. Kymmenen pelatun reiän jälkeen Kim Koivu on tuloksessa -2 ja sijalla 15. Koivu teki Samoojan tavoin kolme birdietä väylien 16-1 aikana aloitettuaan kierroksen kymmenenneltä väylältä. 

Tapio Pulkkanen lähti kentälle Suomen aikaa kello 10.10 ja Mikko Korhonen kello 10.20. Kisaa johtaa espanjalainen Adri Arnaus tuloksessa -5. 

Tulospalvelusta voi seurata suomalaisten otteita reaaliajassa. Kilpailu on myös parhaillaan käynnissä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. 

Etsi luettavaa