Hyppää sisältöön

Samooja sai itseluottamusta Keniasta: ”Nyt todella uskon pystyväni voittoon”

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen treenasivat väliviikon yhdessä Espanjan viheriöillä

Kalle Samooja lähtee Kiinassa käytävään Challenge Tourin kisaan täynnä itseluottamusta. Kenian kisan kolmas sija loi turkulaiselle hyvät lähtökohdat kauteen 2018. Kiinassa 30-vuotias lähtee tavoittelemaan uransa suurinta voittoa.

Kalle Samooja sijoittui kauden ensimmäisessä kisassa Keniassa kolmannelle sijalle. Se toi tilipussiin mahtavat 30 000 euroa, joilla hän on Challenge Tourin rahalistalla yhden kisan jälkeen luonnollisesti kolmantena. Kauden aikana palkintorahaa tulisi kerätä noin 100 000 euroa, jotta paikka European Tourille aukeaa. 

”Joo kyllähän se vahvisti luottoa tekemiseen vaikka hyvällä uralla tässä ollaan mielestäni jo pitkään oltu. Ei ole vielä natsaillut vain oikeissa paikoissa.”, Samooja vastasi kysymykseen Kenian kisan tuomasta itseluottamuksesta.

Kalle vietti väliviikon hyvän ystävänsä Hattu Tapsan kanssa Panoramicassa. Kaksikko keskittyi paljon wedge-peliin. Espanjasta Kalle suuntasi Kiinaan, Pulkkanen Madridiin kisaamaan. 

”Pulkkasen kanssa olin viikon espanjassa (Panoramicassa) tässä välissä ja ihan hyvältä se sielä vaikutti. Tällä viikolla kenttä on kyllä magee. Hemmetin hyvässä kunnossa. Kovat, nopeet ja muodokkaat greenit varmaan jäi päälimmäisenä mieleen areenasta”, Kalle viestitti Kunmingista.

Tavoitteet kilpailuun ovat selkeät. Voitosta on puhuttu jo pitkään, mutta Kenia teki siitä kenties entistä realistisemman tavoitteen.

”Ainahan se voitto on tavoitteena mutta nyt siihen on itse alkanut ehkä enemmänkin uskoa.”

Kalle on iltapäivävuorossa avauskierroksella ja avaa pelinsä Kiinan aikaa kello 12.22. Oliver Lindell lähtee kentälle 13.17 ja Kim Koivu viimeisessä ryhmässä kello 13.50. 

 

 

 

 

Etsi luettavaa