Hyppää sisältöön

Samooja paras suomalainen Etelä-Afrikassa – Pulkkanen hiipui lopussa kärkitaistelusta

Kalle Samooja on avauspäivän jälkeen paras suomalainen South African Openissa.

Louis Oosthuizen aloitti väkevästi kotikisan. Yllätysnimi Sambiasta jakaa toista sijaa viime viikon ykkösen kanssa.

Kalle Samooja lähtee jaetulta 27. sijalta toiseen päivään tänään käynnistyneessä South African Openissa. Turkulainen pelasi tuloksen 68 (-3). Ja mitkä parasta: kierros ei pitänyt sisällään yhtään bogia.

Hieman enemmän vuoristorataa piti sisällään Tapio Pulkkasen kierros. Eaglella aloittanut ja parhaimmillaan viidennellä sijalla ollut Pulkkanen putosi kuitenkin lopussa tehtyyn 16. reiälle bogin ja 17. reiälle tuplan.

Varsinkin tupla 17. reiällä oli paha takaisku, sillä se oli tuli par 5:lle, kentän kolmanneksi helpoimmalle reiälle.

Kisassa on mukana myös Kim Koivu, jolle päivä ei ollut paras mahdollinen. Hänen tuloksensa +4 riittää jaettuun 194. sijaan. Kisassa on mukana peräti 240 pelaajaa, ja se pelataan kahdella kentällä.

Kisan kärjessä pelaa isäntämaan Louis Ooshuitzen, joka räväytti taululle huipputuloksen 62. Kakkosijaa jakaa viime viikon ykkönen, Yhdysvaltain Kurt Kitayama ja sambialainen yllätysnimi Madalitso Muthiya. He ovat yhden lyönnin päässä Oosthuitzenista.

Muthiya on maailmanlistalla vasta sijalla 1330. 35-vuotiaan peluri kiertää Etelä-Arfikan Sunshine Touria, jossa hän on ottanut yhden voiton. Hänestä tuli myös ensimmäinen sambialainen, joka pääsi mukaan US Openiin.

Mikäli Muthiya jatkaa samaan malliin kisan loppuun, hän voi päästä mukaan myös The Openiin, sillä tällä viikolla on jaossa kolme paikkaa Euroopan ainoaan major-turnaukseen.

Kilpailu on vielä joidenkin pelaajien osalta kesken.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa