Hyppää sisältöön

Samooja palaa tositoimiin – kuukauden tauon aikana kotipihalle valmistui harjoitusviheriö

Kalle Samooja pohtii vielä lähiviikkojen kilpailuohjelmaansa.

Kalle Samooja palaa kuukauden kilpailutauon jälkeen tositoimiaan Kanariansaarilla. Turkulainen tähtää sadan parhaan joukkoon maailmanlistalla.

Kalle Samooja on tuoreella maailmanlistalla sijalla 130. Hänellä onkin tulevissa kilpailuissa yksi mielenkiintoinen tavoite: nousu maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon toisi varmuudella paikan kauden toisessa major-turnauksessa, PGA Championshipissä. Se pelataan kuukauden kuluttua.

Kaudella 2021 Samooja on pelannut viisi kilpailua, joista paras sijoitus on Dubai Desert Classicin neljäs sija. Edellisessä kisassaan Keniassa hän sijoittui 12:nneksi. European Tourin rankingissa hän on sijalla 44.

”Kokonaiskuvaltaan ollut kohtuu hyvä startti, sillä kevät on usein ollut minulle vaikeaa aikaa. Turnauskestävyys vähän on puuttunut, että pystyisi olemaan pelissä neljän päivän ajan”, Samooja pohti tiedotteessa.

Ennen tällä viikolla pelattavaa 1,5 miljoonan euron Gran Canaria Lopesan Openia turkulainen piti kuukauden kilpailutauon. Kuukauden tauon Samooja käytti harjoitteluun – ja piharemonttiin. Sen valmistuttua Samooja pystyy harjoittelemaan myös pihapiirissä.

”Kotipuolen aikataulut määrittivät osaltaan. Teimme piharemontin, johon suunnittelimme ja toteutimme J-P Heleniuksen kanssa lähipeli- ja harjoituspaikan minulle. Tarkoituksena oli tehdä kilpailua vastaavat  treeniolosuhteet ja kaventaa sillä tavoin eroa ennen kaikkea kevät- ja syysharjoittelussa, kun Suomessa ei vielä ole optimaalista harjoitella”, Samooja kertoi.

Uutta on myös pallo. Sen vaihtaminen on näkynyt tarkempina lähestymisinä myös tilastojen mukaan.

”Se on kuitenkin avain menestykseen”, Samooja toteaa.

Samoojan mukaan alun perin hänen piti pelata jo viime viikolla Itävallassa, mutta hän katsoi paremmaksi jättäytyä pois kisasta, ettei kisaohjelma muodostu liian rankaksi.

Tämän viikon kisan jälkeen vuorossa on kaksi perättäistä turnausta Teneriffalla ennen British Mastersissa. Samooja pelaa varmuudella kaksi seuraavaa Espanjan-kilpailua.

”Sitten pitää vähän katsoa ja tunnustella. Jos pelaan kolmannenkin Espanjan-kilpailun, en tiedä riittääkö virta Betfred British Mastersiin. Kilpailuja on edessä niin paljon, että järkeä pitää käyttää”, hän tuumasi.

Gran Canarialla pelaavat Samoojan lisäksi myös Mikko Korhonen, Janne Kaske ja Tapio Pulkkanen. Sami Välimäki palaa kisakentille viikon kuluttua Teneriffalla.

Osallistujaluettelo

Etsi luettavaa