Hyppää sisältöön

Samooja näytti ovea caddielle – luottaa jatkossa kotimaiseen apuriin

Kalle Samooja antoi potkut Daniel Mulveylle ja palkkasi tilalle Nicklas Hellbergin.

Kalle Samoojan uusi caddie on kilpapelaajan kunnostautunut Niclas Hellberg. Yhteistyö Daniel Mulveyn kanssa päättyi Lontoossa pelattuun kisaan, jossa Samooja sijoittui kahdeksanneksi.

Kalle Samooja on vaihtanut caddietä Sveitsissä pelattavan Omega European Masters -kisan alla. Samooja lopetti yhteistyön englantilaisen Daniel Mulveyn kanssa ja palkkasi tilalle suomalaisen Niclas Hellbergin.

Mulvey toimi Samoojan caddienä yli kaksi vuotta. Hänen kanssaan Samooja on saavuttanut uransa parhaat sijoitukset European Tourilla, yhdessä he ylsivät muun muassa kaksi kertaa uusimaan voitosta.

Edellisessä kisassan Lontoossa Samoojan mailoja kantoi vielä Mulvey. Samooja sijoittui kisassa kahdeksanneksi.

”Tuntui siltä, ettemme ehkä olleet enää ihan samalla sivulla kentällä  Danielin kanssa. Huomasin, että se alkoi vaikuttamaan mielialaani, ja päädyin tähän ratkaisuun”, Samooja sanoi tiedotteessaan.

Samoojan uusi caddie Hellberg on golfammattilainen itsekin. Viime viikolla hän voitti ylivoimaisesti Paltamo Openin, joka kuuluu Finnish Touriin. Sen lisäksi hän on kokeillut kannuksiaan Nordic Leaguella.

Caddien tehtävät ovat myös tuttuja. Hän toiminut esimerkiksi Tapio Pulkkasen caddienä useamman kerran, viimeksi vuonna 2018. Hellbergin myötä European Tourilla työskentelee nyt kolme suomalaista caddietä.

Pulkkasen caddienä toimii Riku Mattila ja Sami Välimäen luottomies on Väinö Viitaharju. Mikko Korhosen caddienä työskentelee nykyään Nick Mumford. Sitä ennen Korhosen caddiena oli Karri Kakko.

”Olen pohtinut suomalaisen caddien kanssa toimimista jo jonkin aikaa,  joten kiva saada vähän vaihtelua ja rentoutta tekemiseen. Niclas on  itsekin hyvä pelaaja ja kaikin puolin fiksu kaveri, joten odotan innolla tulevaa”, Samooja kertoi.

Hellberg saa  tulikasteensa tällä viikolla Sveitsissä, jossa Samooja uusi voitosta vuonna 2019. Viime vuonna kilpailua ei pelattu koronan vuoksi.

”Hienoa päästä takaisin tänne. Olen viihtynyt täällä ja peli tuntuu hyvältä”, Samooja totesi.

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Etsi luettavaa