Hyppää sisältöön

Samooja jatkaa major-paikan jahtaamista Teneriffalla – neljä suomalaista viivalla torstaina

Kalle Samooja ohitti tänään 18 pelaajaa tulosluettelossa.

Kalle Samoojalla edelleen major-paikka edelleen kiikarissa. Jättää British Mastersin väliin ja osallistuu Canary Islands Championshipiin.

Kalle Samooja taisteli sunnuntaina kolmannen sijan Teneriffalla pelatussa Tenerife Openissa. Jaetulla kärkisijalta päätöspäivään lähteneen turkulaisen pitkä peli ei ollut täydessä iskussa viikonvaihteessa, mutta hyvän lähipelin ansiosta hän onnistui nappaamaan uransa neljännen top 3 -sijoituksen. 

Hyvä sijoitus nosti Kallen maailmanlistalla sijalle 113, joka hänelle kaikkien aikojen korkein. Pitkä matka ei ole enää siihen, että hänestä tulisi neljäs suomalainen, joka on onnistunut nousemaan rankingissa sadan parhaan joukkoon. 

Tällä viikolla Samoojalla on mahdollisuus rikkoa raja, sillä hän on kuin onkin mukana samalla kentällä kuin viime viikolla pelattavassa kisassa.

Alunperin Samoojan piti jättää väliin Teneriffan toinen kilpailu ja osallistua reilun viikon kuluttua pelattavaan British Mastersiin, jonka hän nyt jättää väliin.

Panos on kova, sillä Samooja tähtää tosissaan toukokuussa pelattavaan PGA Championshipiin. Paikka kauden toisessa major-turnauksessa varmistuisi nousemalla sadan parhaan joukkoon.

Tähän Samoojalla voisi riittää sijoitus Teneriffan toisessa kisassa uudestaan kolmen joukkoon riippuen tietysti siitä, miten muut pelaajat sadan parhaan rajalla pelaavat tällä viikolla.

Toiseksi sijoittuminen nostaisi hänet suurella todennäköisyydellä mukaan majoriin.

PGA Championship pelataan 21.–24.4. Kiawah Islandin kentällä Etelä Carolinassa, Yhdysvalloissa. Suomalaisista Sami Välimäki on varmistanut kutsunsa kisaan.

Canary Islands Championshipiin osallistuvat Suomesta Samoojan lisäksi Välimäki, Tapio Pulkkanen ja Janne Kaske.

European Tour ja kauden loput kolme major-turnausta on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa

Etsi luettavaa