Hyppää sisältöön

Samooja jatkaa kärjessä – Pulkkanen lähetti Kiinaan kannustavan tekstarin avauskierroksen jälkeen

Kalle Samoojalla on huomenna erinomainen mahdollisuus ottaa uran ensimmäinen voitto Challenge Tourilla.

Kalle Samoojalla on huomenna huikea mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen Challenge Tour -voitto, vaikka johtoasema kaventui lyönnillä Kiinassa.

Kalle Samooja puolusti johtoasemaansa upeasti Hainan Openin kolmannella kierroksella. Näin Samooja pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kärkipaikalta Challenge Tour -kilpailun viimeiseen päivään.

30-vuotiaan turkulaisen johtotulos on -14 (65-66-71). Se riittää ennen päätöspäivää kahden lyönnin johtoasemaan.

”Olen täällä ensimmäistä kertaa ja todella pidän kentästä. Väylät ovat leveitä tiiltä, ja täällä ratkaiseva ovat kakkoslyönnit, joten se sopii minulle siksi erittäin hyvin. Griinit ovat täydellisiä, joten tykkään pelata täällä”, Samooja luonnehti kenttää eilisen kierroksen jälkeen.

Kilpailussa toisena on Grant Forrest tuloksella -12 (62-72-70). 25-vuotias skotti hakee Samoojan tapaan uransa ensimmäistä CT-voittoa. Forrest johti kisaa avauspäivän jälkeen pelattuaan kolmen eaglen siivittämän tuloksen 62.

Samooja paljasti eilen Challenge Tourin haastattelussa saaneensa ennen toista kierrosta kannustavan tekstiviestin kiertueen viimevuotiselta ranking-ykköseltä Tapio Pulkkaselta.

”Tapio itse asiassa kirjoitti minulle, että ’mene ensi ohi Grant Forrestista äläkä katso sen jälkeen taaksesi’. Luulen, että se helpommin sanottu kuin tehty”, Samooja kertoi.

Mutta Samooja teki mitä ystävänsä kehotti: pelattuaan tuloksen 66, Samooja johti kisaa kahden kierroksen jälkeen kolmella lyönnillä. 

Kiinassa Samooja varmistaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä lopullisesti paikan 15 sakissa kiertueen rankingissa ja paikan European Tourilla kaudella 2019, sillä esimerkiksi viidenteen sijaan Samoojalla on matkaa peräti seitsemän lyöntiä. Kisassa kolmantena on Ruotsin Niklas Lemke, joka on kolme lyöntiä Samoojaa perässä.

Voittamalla kisan hänellä on mahdollisuus jopa nousta toiseksi ennen kauden kahta viimeistä kilpailua. Samoojan parhaat sijoitukset tältä kaudelta ovat toinen ja kolmas sija.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa