Hyppää sisältöön

Samooja ja Välimäki kuumassa ryhmässä Teneriffalla – näin kilpailu televisioidaan

Sami Välimäki

Kalle Samooja ja Sami Välimäki mahtuvat maailmanlistan sijoituksen perusteella neljän parhaan pelaajan joukkoon Canary Islands Championshipissä.

European Tourin Canary Islands Championshipin lähtöryhmät ja -ajat ovat nyt selvillä.  Suomesta mukana ovat Tapio Pulkkanen, Janne Kaske, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Viime viikolla jaetun kolmannelle sijan napannut Samooja jahtaa kutsua PGA Championshipiin. Välimäki on paikka kisassa jo varmistanut. Kaksikko on päässyt mukaan myös ns. kuumiin ryhmiin, joten suomalaisia voidaan nähdä ruudussa myös kahtena ensimmäisenä päivänä.

Välimäki on kilpailun osanottajista maailmanlistalla toiseksi korkeimmalla. Sijalla 99 olevan suomalaisen edellä on ainoastaan huippuvireessä oleva Etelä-Afrikan Garrick Higgo, jonka sijoitus on 66:s.

Higgo on ollut kolmessa edellisessä kisassaan kolme kertaa kymmenen parhaan joukossa. Toissa viikolla hän voitti Gran Canarialla pelatun Lopesan Openin.

Kolmanneksi korkeimmalla maailmanlistalla tämän viikon pelaajista on viime viikon voittaja Dean Burmester (107.) ja neljänneksi korkeimmalla Samooja, jonka sijoitus on 113:s.

Samooja pelaa seitsenkertaisen ET-voittajan kanssa

Suomalaisista ensimmäisenä porteista lähtee Janne Kaske. Ryhmä, johon kuuluvat Kasken lisäksi Pohjois-Irlannin Jonathan Caldwell ja Etelä-Afrikan Louis De Jager, starttaa klo 10.32 Suomen aikaa.

Heidän peräänsä lähtee Pulkkanen pelikavereinen. Hattu-Tapio pelaa kaksi ensimmäistä päivää Englannin Oliver Fisherin ja Espanjan Ivan Canteno Gutierrezein kanssa. Kolmikon lähtöaika on 10.43 Suomen aikaa.

Välimäen pelikaverit ovat Alvaro Quiros Espanjasta ja Puolan Adrian Meronk, joka jakoi Samoojan kanssa kolmannen sijan sunnuntaina samalla kentällä pelatussa Tenerife Openissa. Tälle kolmikolle annetaan lähtölupa klo 11.27 Suomen aikaa.

Quiros on peräti seitsemänkertainen European Tour -voittaja, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että viimeajat ovat olleet tahmeita. Tänä vuonna hän ei ole vielä läpäissyt kertaakaan cutia. Viime vuonna hän pääsi mukaan viikonlopun kierroksille vain kuusi kertaa.

Samoojan ryhmä lähtee liikkeelle iltapäivällä klo 15.55. Ryhmään kuuluvat suomalaisen lisäksi Australian Scott Hend ja Englannin Matthew Southgate.

Kilpailun televisioi tuttuun tapaan V Sport Golf ja Elisa Viihde Viaplay. Tässä ovat kilpailun lähetysajat:

  • Torstai: 16.00–21.30
  • Perjantai: 16.00–21.30
  • Lauantai: 13.30–18.30
  • Sunnuntai: 13.30–18.30

Lähtöajat

European Tour on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayltä

Etsi luettavaa