Hyppää sisältöön

Samooja ja Pulkkanen eivät saaneet koneesta vieläkään täysiä tehoja irti: ”Vähän turhauttavaa peliä”

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen pelasivat kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen ovat pelanneet kolme tasapaksua kierrosta KLM Openissa.

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja lähtevät KLM Openin päätöspäivään tasatuloksesta -2 ja jaetulta sijalta 40. Tänään kaverusten jäsentenvälisessä parempi oli Samooja, joka käytti kierroksellaan 71 lyöntiä (-1). Pulkkanen päätyi par-tulokseen 72.

Kierrostulosten valossa peli on sujunut kummallakin tasapaksusti, sillä kumpikaan ei ole onnistunut alittamaan 70 lyönnin rajaa, mutta toisaalta yksikään kierros ei ole painunut päälle parin.

Bernardus Golfin päätösreikä ei ole ollut suomalaisille suotuisa. Molemmat ovat pelanneet sen yhteensä yhden yli parin, vaikka kyseessä on par 5, tosin yli 500 metriä pitkä ja varsin vesiesteinen. Tänään sekä Pulkkanen että Samooja tekivät reiälle bogin.

Samooja olikin kierroksen jälkeen turhautunut otteisiinsa etenkin par 5 -rei’illä, jotka hän pelasi yhteensä yhden yli parin. Pulkkasen saldo pitkillä rei’illä oli parempi: kaksi alle.

”Vähän oli haasteita tänään varsinkin par-vitosilla, niin ei saa tulosta oikein irtoamaan”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Lauantaina Samooja valitteli avauspeli yskähtelyä. Yön aikana myöskään puttaaminen ei ollut muuttunut aiempia päiviä auvoisemmaksi.

”Tiiltä oltiin vähän sivussa tänään aikaisempiin päiviin nähden, mutta kyllä sitä joku putti myös voisi upota”, hän sanoi.

”Vähän turhauttavaa peliä, mutta koitetaan huomenna saada aamusta ehjä kierros kasaan, niin tuolla saa vielä hyvää nousua.”

Pulkkasella ja Samoojalla on tässä vaiheessa eroa kärkeen kahdeksan lyöntiä. Kisaa johtaa Espanjan Pablo Larrazabal, joka hakee Hollannista uransa yhdeksättä pääkiertuevoittoa. Edellisen hän nappasi huhtikuun lopulla Koreassa.

Toista sijaa jakavat Espanjan Adrian Otaegui ja Rasmus Højgaard, jotka ovat lyönnin päässä Larrazabalista.

Kärkikymmenikköön suomalaisilla on eroa viisi lyöntiä. Huomiselle kierrokselle suomalaiset lähtevät perättäisissä ryhmissä klo 10 jälkeen Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa