Hyppää sisältöön

Samooja iski tauluun huipputuloksen ja ilmoittautui voittotaisteluun: ”Pikku birkkutalkoot perjantaiaamuun”

Kalle Samooja metsästi perjantaina peräti yhdeksän birdieä. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja pelaa kauden parasta turnaustaan DPWT:llä. Kuinka korkealle Sami Välimäki nousee iltapäivällä?

Kalle Samooja ei pidätellyt perjantaina, vaan pani parastaan Etelä-Afrikassa pelattavassa Jonsson Workwear Championshipissä. Turkulaislähtöinen tähti latasi peräti yhdeksän birdieä ja vain kaksi bogia päätyen DP World Tourin kilpailussa yhteistulokseen -11 (68-65).

Tuo tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun kakkostilaan kolmen muun pelurin kanssa. Kisaa johtaa Saksan Nick Bachem tuloksella -13 (65-66).

Kymppitiiltä startannut Samooja pelasi etuysin kolme alle parin ja parasin tulosta lyönnillä takaysillä. Birdiet hän teki muun muassa jokaiselle neljälle par 5 -reiälle.

”Pikku birkkutalkoot perjantaiaamuun. Eiliseen verrattuna putteri toimi pikkaisen paremmin. Sain keskimatkalta muutaman hyvän kolautettua sisään”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Vaikka kilpailun on toisenkin kierroksen osalta nuori, on selvää, että Samooja pääsee loistavissa asemissa viikonlopun kierroksille. Kärkeen eroa on vain kaksi lyöntiä.

”Kiva päästä pitkästä aikaa viikonloppuna vähän vääntämään tosissaan”, hän iloitsi.

Viime kaudella uransa ensimmäisen kilpailun voittanut Samooja ei ole ollu tällä kaudella iskussa, sillä toistaiseksi paras sijoitus on ollut 22:s. Viime viikolla 35-vuotias putosi cutista.

MAINOS. Golfkausi on käynnissä. Osta GoGolf Play -pelioikeus ja pelaat usealla kentällä edulliseen hintaan. Tutustu tarkemmin >>

Korhonen läpäisee cutin

Myös Mikko Korhosen pelit jatkuvat viikonvaihteessa. Konkari on yhteistuloksessa -7 (67-70), joka riittää tässä vaiheessa jaettuun 21. sijaan. Hän kuitenkin tulee menettämään asemiaan jonkin verran, sillä The Club at Steyn Cityn kentällä vietetään tällä viikolla todellisia tulosmurskajaisia.

Sami Välimäki on lyönnin Korhosta edellä kymmenen reiän jälkeen. 24-vuotias on aloittanut kauden erinomaisesti, sillä hän on DPWT:n rankingissa kuudentena.

Kisan kolmas suomalainen eli Tapio Pulkkanen aloitti kierroksen bogilla ja saa parantaa todenteolla yltääkseen jatkoon. Pulkkasen yhteistulos oli toisen kierroksen kahden ensimmäisen reiän jälkeen par. Tällä hetkellä cut-rajan ennustetaan olevan neljä alle parin.

Toisen kierroksen pitäisi olla ohitse kello 18:aan mennessä. Kilpailua ei poikkeuksellisesti voi seurata Viaplayltä, jolla ei ole lähetysoikeuksia viime ja tämän viikon Etelä-Afrikassa pelattaviin kisoihin.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Porsche European Open
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LET

Helsingborg Open
Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Niina Liias, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen, Linda Osala ja Ursula Wikström

Challenge Tour

Czech Challenge
Lasse Burman, Alex Hietala, Matias Honkala, Roope Kakko ja Lauri Ruuska

LPGA TOur

Mizuho American Open
Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi

Finnish Tour

Seiko Open

Nordic League

UNICEF Championship
Roope Juslin

PGA Tour LATINOAMERCA

Inter Rapidisimo Golf Championship
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

UNC Health Championship

PGA Tour of champions

Principal Charity Classic

Etsi luettavaa