Hyppää sisältöön

Samooja avasi par-tuloksella Abu Dhabissa – Korhonen ja Pulkkanen alle parin vauhdissa

Kalle Samooja aloitti Abu Dhabissa par-tuloksessa.

Kalle Samooja oli Abu Dhabin Rolex-kisassa aamuvuorossa. Kierros meni miehen mukaan pelailuksi. Päivävuorossa olevat Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat tuloksessa -1.

Kalle Samooja avasi Abu Dhabin kilpailun tuloksella par ja jakaa 68:ta sijaa, kun kierros on vielä kesken. Samoojan kierros piti sisällään kaksi birdieä, kaksi bogia ja 14 paria. Birdie Samooja teki ensimmäiselle ja toiseksi viimeiselle reiälle.

”Vähän sellaiseksi pelailuksi se meni. En oikein saanut kierroksen keskellä putteja sisään”, Samooja harmitteli.

Kierroksen keskivaiheilla paikkoja oli, mutta korttiin ei punaista ilmestynyt.

”Ensin ysillä par ohi ja heti perään kolme hyvää birkkupaikkaa. Lyöminen oli ihan kohtuu pirteää, eikä pahemmin ollut epävarmuutta pelissä pitkähkön tauon jälkeen”, Samooja kertasi.

Samooja pelasi kierroksen kisan kärjessä olevan Renato Paratoren kanssa. Paratore pelasi huippukierroksen 64 (-8).

Turkulaisen lisäksi kisassa on mukana kolme muuta suomalaista: Tapio Pulkkanen, Mikko Korhonen ja Roope Kakko, joka selvitti tiensä kisaan karsinnoista.

Päivävuorossa pelaavasta triosta Korhonen (-2) ja Pulkkanen (-1) ovat alle parin tuloksessa ja ja Kakko on pelannut yhdeksän reikää pariin.

Kilpailu on kauden ensimmäinen Rolex Series -tapahtuma, ja palkintopotti on sen mukainen: 7 miljoonaa dollaria. Messevä potti on houkutellut paikalle mm. Brooks Koepkan, Bryson DeChambeaun, Patrick Cantlayn, Tommy Fleetwoodin, Louis Oosthuitzenin ja Shane Lowryn.

Heistä parhaiten aloitti Koepka, joka on avauskierroksen ollessa vielä kesken kolmantena pelattuaan tuloksen 66 (-6).

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa