Hyppää sisältöön

Samooja aloittanut vahvasti British Mastersin – täysin outo nimi painaa hurjaa tulosta kärjessä

Kalle Samooja on tänään hyvässä vireessä.

Kalle Samooja on onnistunut välttämään karikot British Mastersissa. Kisan kärjessä on tässä vaiheessa avauskierrosta nuori yllätysnimi.

Kalle Samooja on aloittanut tasaisen vahvasti British Masters -kilpailun Stockportissa sijaitsevall Hillside Golf Clubilla. Turkulainen on pelannut 11 ensimmäistä reikää kaksi alle parin, mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 14. sijaan.

Myös Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen ovat liikkeellä. Kolmetoista reikää pelannut Pulkkanen jakaa tällä hetkellä 39. sijaa tuloksella yksi yli parin. Koivu on pelannut 16 reikää tulokseen +2 mikä riittää jaettuun 57. sijaan.

Kisaa käydään sateisessa ja kylmässä säässä. Pelaajat ovat kerrospukeutuneet lämpimästi, ja moni on vaihtanut lippalakin tupsupipoon. Yksi heistä on kisaa isännöivä Englannin Tommy Fleetwood, joka jakaa kotikentällään seitsemättä sijaa tuloksella kolme alle parin.

Kärkeen Fleetwoodilla on viisi lyöntiä, sillä nuori Matthew Jordan on aloittanut häikäisevästi – hän on 15 reiän jälkeen avauskierrosta peräti yhdeksän alle parin.

23-vuotias Jordan on todellinen yllättysnimi, sillä hän on European Tourin rankingissa vasta sijalla 198. Jordan on jäsen Royal Liverpool Golf Clubilla, joka sijaitsee melko lähellä tämänviikkoista kisakenttää. Monelle paikalliselle Jordan onkin varmasti tuttu nimi, mutta suurelle yleisölle ei.

Maailmanlistalla hän on sijalla 837, ja Challenge Tourilta hänellä on kahdesta ensimmäisestä kilpailusta kaksi top 20 -sijaa. Amatöörien maailmanlistalla Jordan ylsi parhaimmillaan neljännelle sijalle, joten potentiaalia nuorukaisessa riittää.

Kilpailun avauspäivä on vielä kesken, sillä suomalaiset starttasivat aamupäivän lähtijöiden mukana. Ensimmäiset iltapäivän pelaajat ovat starttaamassa kierrokselleen tuota pikaa, joten tulosluettelo tulee vielä elämään päivän mittaan.

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa