Hyppää sisältöön

Samooja aloittanut väkevästi Scottish Openin – koko suomalaiskvartetti miinuksella

Kalle Samooja paransi tulostaan torstaista kuudella lyönnillä ja teki hyvän nousun Dubain kisassa

Koko suomalaiskvartetti on aloittanut Scottish Openin vahvasti. Korkeimmalla tuloksissa on tässä vaiheessa Kalle Samooja.

Kalle Samooja on lähtenyt telineistä räväkästi Scottish Openissa. Turkulainen on kahdeksan reiän jälkeen tuloksessa -3, mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun seitsemänteen sijaan Rolex Seriesiin kuuluvassa jättikisassa, jossa palkintopotissa on peräti seitsemän miljoonaa dollaria.

Samooja, joka aloitti kierroksen kymppireiältä, on tehnyt birdiet reiälle 12, 13 ja 16. Toistaiseksi hänen korttiinsa ole merkitty yhtään bogia.

Kisan kärkeen hänellä on matkaa kolme lyöntiä. Johdossa ovat Ruotsin Alexander Björk ja Englannin Lee Westwood. Vielä kierroksellaan oleva kaksikko on kuusi alle parin. Westwood voitti kauden ensimmäisen Rolex Series -kilpailun Abu Dhabi HSBC Championshipin.

Samoojan lisäksi myös kisan kolme muuta suomalaista ovat aloittaneet hyvin. Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen ovat kaksi alle parin ja jakavat 16:ta sijaa. Välimäki on pelannut neljätoista ja Pulkkanen seitsemän reikää.

Kahdeksan reikää pelannut Mikko Korhonen on yhden alle ja jaetulla 37. sijalla. 

Scottish Open kuuluu kiertueen suurten kilpailujen kategoriaan, ja jaossa peräti 7 000 ranking-pisteitä. Esimerkiksi Oman Openissa, jonka Välimäki voitti maaliskuun alussa, jaettiin 2 750 pistettä.

 Skotlannissa suomalaisilla onkin mahdollisuus tehdä kova nousu Race-to-Dubai-kisassa. Ennen tätä kisaa Välimäki on parhaana suomalaisena rankingissa 24:ntenä. Samoojan sijoitus on 84:s, Korhosen 85:s ja Pulkkasen 178:s.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport -kanavalta

Etsi luettavaa